Місто

«Житомирводоканал» жаліється, що закладена в тарифі вартість електроенергії менша фактичної

30 January 2023, 11:09

У грудні 2022 року виробничі підрозділи підприємства, щоб забезпечити містян водою та водовідведенням, спожили майже 2,5 мільйони кВт електроенергії, загальна сума платіжки була майже 13 млн гривень.

Про це 30 січня повідомляє пресслужба комунального підприємства «Житомирводоканал».

«За кілька днів починається лютий місяць і ми з острахом чекаємо, скільки ж доведеться сплатити за розподіл та постачання електроенергії, спожитої у січні. Заборгуємо – позбавимо житомирян звичного комфорту, адже всі підрозділи працюють лише завдяки цьому ресурсу. Передумовою надання послуг водопостачання та водовідведення є сплачені нами рахунки постачальникам послуг. Плата за електроенергію – наш біль, адже в тарифі закладено значно меншу суму, ніж нам доводиться сплачувати фактично: у грудні місяці за електроенергію 1-го класу напруги ми сплачували по 4,73 грн/кВт (ціна, закладена у тарифі - 4,28 грн/кВт), за електроенергію 2-го класу - 6,03 грн/кВт (в тарифі закладено 5,66 грн/кВт)», - йдеться у повідомленні.

Водоканал наголошує, що більше 1 млн грн довелося сплатити «зверху» нині діючого економічно необґрунтованого тарифу.

«Житомиряни, просимо вас не забути сплатити за комунальні послуги. Адже кожна гривня, яку ви перерахуєте за воду, має для нас важливе значення», - закликають комунальники.

Нагадаємо, 27 січня КП «Житомирводоканал» попереджало про зниження тиску води в центральній частині Житомир впродовж 10-14 діб: почали перепідключати новий трубопровід.

Як повідомляв Житомир.info, 27 грудня 2022 року відбулося засідання Національної комісії, на якому прийняли постанови про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення. Зауважимо, що постанови з новини затвердженими тарифами не оприлюднена, але 30 грудня директор КП «Житомирводоканал» розповідав, що нові затверджені тарифи, які мали почати діяти з 1 січня 2023 року, трохи менші від тих, що були в проєкті постанови. З 1 січня тариф на воду в Житомирі мав зрости на 28,8% і становив би: 48,35 грн за 1 куб.м.

Вдень 30 грудня стало відомо, що НКРЕКП скасувала своє рішення, і з січня тариф на воду для житомирян не зміниться. В Нацкомісії пояснили, що проєкти рішень про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення відправили на доопрацювання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал електроенергія тариф Житомирводоканал 
Матеріали по темі