Місто

Зруйнованому ракетним ударом житомирському ліцею хочуть дозволити списати майно на 5,3 млн грн

30 January 2023, 13:25

Житомирському ліцею №25, який на початку березня 2022 року зруйнувала російська ракета, хочуть дозволити списати матеріальні цінності.

Відповідний проєкт рішення виконкому 30 січня оприлюднили на сайті міської ради.

«Внаслідок російської агресії проти України ракетним ударом було знищено майно Ліцею № 25 міста Житомира, відповідно до Положення про відчуження та списання майна, що перебуває у комунальної власності територіальної громади міста Житомира, затвердженого рішенням міської ради від 29.09.2005 № 550, згідно зі статтею 29 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив: дозволити Ліцею № 25 міста Житомира списати матеріальні цінності згідно з додатком», - йдеться у проєкті рішення.

У додатку – перелік з майже ста найменувань матеріальних цінностей, що підлягають списанню та зняття з балансу ліцею № 25: комп’ютери, ноутбуки, телевізори, інтерактивні дошки, принтери тощо. Загальна вартість становить 5 млн 306 тис. 249,37 грн.

Нагадаємо, у Житомирі 12 січня міська влада підписала меморандум про співпрацю з міжнародним благодійним фондом «savED» і Малою академією наук України щодо розробки стратегії, концепції та освітніх програм для ліцею №25.

Як повідомляв Житомир.info, приблизно о 8 ранку 4 березня 2022 року в центрі Житомира російські окупанти обстріляли з повітря школу. Рятувальники евакуювали зі зруйнованої будівлі ліцею № 25 на Малій Бердичівській 5 людей, за попередніми даними внаслідок потрапляння боєприпасу жертв і постраждалих немає. Відео наслідків авіаудару по ліцею – тут. За фактами обстрілу житомирського ліцею № 25 прокуратура розпочала розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів і звичаїв війни збройними силами РФ (ст. 438 КК України).

За висновками фахівців, будівля не підлягає відновленню, тому для учнів ліцею №25 знайшли інші приміщення для навчання.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком ліцей №25 майно списання оргтехніка ліцей 
Матеріали по темі