Місто

Заступниці директора житомирського ліцею №25, яка чекала на «руській мір», продовжили строк відсторонення від посади

2 February 2023, 10:26

Заступниці директора житомирського ліцею № 25, підозрюваній у запереченні збройної агресії рф та глорифікації ворогів, продовжили строк відсторонення від посади майже до кінця лютого 2023 року.

Відповідну ухвалу Богунський районний суд м. Житомира виніс 26 грудня 2022 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень ухвалу оприлюднили 2 січня 2023 року. (Згодом, 3 січня 2023 року, суд виніс нову ухвалу щодо цієї справи («Про виправлення описки»), оскільки в попередній ухвалі була описка стосовно терміну відсторонення від посади).

Так, з матеріалів суду відомо, що прокурор звернувся з клопотанням про продовження строків відсторонення від посади заступника директора з навчально-виховної роботи ліцею № 25 м. Житомира в межах строку досудового розслідування, оскільки обвинувачена «шляхом умовлянь, чиненням тиску та/або будь-яким іншим чином матиме реальну можливість вплинути на свідків».

Скриншоти з ухвали суду

«Продовжити строк відсторонення від посади заступника директора з навчально-виховної роботи ліцею № 25 м. Житомира, підозрюваної ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, в межах строку досудового розслідування до 26.02.2023 року», – йдеться у виправленій ухвалі.

Нагадаємо, 4 листопада 2022 року пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомила, що заступницю директора ліцею, підозрювану у запереченні збройної агресії рф та глорифікації ворогів, відсторонили від займаної посади строком на два місяці.

Як повідомляв Житомир.info, 28 жовтня 2022 року пресслужби Управління СБУ у Житомирській області та Житомирської обласної прокуратури поінформували про викриття чергової прихильниці рашизму, яка публічно підтримувала так звану «політику путіна» та вважала так звану «спеціальну військову операцію рф» правильною і «спровокованою» владою України. Нею виявилася заступниця директора одного з міських ліцеїв з навчально-виховної роботи. Педагог, зокрема, перебуваючи біля розбомбленого ліцею у центрі міста стверджувала, що його знищили українські захисники.

29 жовтня 2022 року пресслужба Державного бюро розслідувань повідомила, що шанувальниця путіна – завуч ліцею № 25, знищеного окупантами. Їй може загрожувати до 3 років позбавлення волі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліцей № 25 колаборант колабораціонізм СБУ вчитель педагог завуч ліцей заступник директора суд ухвала відсторонення  
Матеріали по темі