Місто

«Житомиртеплокомуненерго» оприлюднило адреси будинків, де зроблять перерахунок вартості опалення

2 February 2023, 12:08

У Житомирі вартість опалення у 99 багатоквартирних будинках буде перераховано.

Про це 2 лютого повідомило комунальне підприємство «Житомиртеплокомуненерго».

«У зв'язку із введенням у дію Постанови Кабміну №315 деякі будинки міста отримали велике навантаження по оплаті за тепло. Фактично постанова вимагає наявності вузлів обліку у всіх будинках, але через велику вартість для міста та особливості нарахування оплати за опалення, раніше було вирішено, що у старих малоповерхових будинках розрахунок оплати буде вестись за метражем. У зв'язку зі змінами тепер навантаження на мешканців таких будинків зросло», – пояснюють у теплокомуненерго.

Там нагадують, що через численні звернення виконком Житомирської міської ради 1 лютого ухвалив рішення зробити перерахунок по таких будинках, а питання виділення коштів на встановлення лічильників буде винесено на розгляд депутатів міста.

Відповідно до рішення, перерахунок буде проведений з початку опалювального сезону 2022-2023 року. Залежно від будинку ціна за опалення зменшиться на 6-40%.

У «Житомиртеплокомуненерго» зазначають, що загалом було перевірено 114 будинків міста, серед яких під перерахунок підпадають 99. Також на Facebook-сторінці комунального підприємства оприлюднили списки з адресами будинків.



Зауважимо, що 1 лютого на черговому засіданні виконкому під час розгляду цього питання міський голова Сергій Сухомлин зазначав, що перерахунок буде здійснений для мешканців 114 малоповерхових будинків.

«Зараз ми перераховуємо цим людям вартість опалення і значно її зменшуємо, це стосується 114 будинків», – казав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 11 січня 2023 року у теплокомуненерго Житомир.info розповіли про скарги від житомирян та пояснили зміни у нарахуванні плати за опалення.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2022 року «Житомиртеплокомуненерго» пояснило рахунки за тепло споживачам, які мають індивідуальне опалення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тепло опалення платіжка лічильник будинок теплокомуненерго перерахунок  
Матеріали по темі