Події

У Житомирській громаді зафіксували сказ домашньої тварини й почали ревакцинацію безпритульних собак

2 February 2023, 15:37

У селі Вереси Житомирської міської територіальної громади виявили випадок сказу собаки. Пса одного з домоволодінь вкусила, ймовірно, дика тварина.

Про це 2 лютого повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«За певний період пес відмовився від їжі, у нього з’явилася агресія та слинотеча. Згодом собака загинула. Господарі звернулися до Житомирської державної лабораторії, де встановили позитивний результат на сказ», – йдеться у повідомленні.

Нині у місці, де проживала хвора тварина, провели дезінфекцію. У Вересах 60 днів діятиме карантин.

Зазначається, що відучора в селі вже розпочали безоплатне щеплення вакциною від сказу. Вже вдалося щепити 9 собак, 17 котів та дрібну рогату худобу. Державна ветеринарна служба продовжуватиме безоплатно вакцинувати домашніх тварин.

А Центр захисту тварин розпочав ревакцинацію безпритульних собак.

У міськраді нагадують, що всі тварини потребують профілактичної вакцини від сказу раз на рік. Вона є обов’язковою

«Щеплення від сказу рятує як домашніх улюбленців, так і життя людей, які контактують з твариною. Хвороба смертельна», – наголошують у міській раді.

Нагадаємо, 13 жовтні 2022 року пресслужба міської ради інформувала, що на вулиці Сосновій у Житомирі зафіксували випадок сказу собаки. У цій та суміжних зонах встановлено карантин на 60 діб.

Як повідомляв Житомир.info, 19 серпня 2022 року у Бердичеві Житомирської області померла 25-річна жителька Запорізької області (ВПО), у якої лікарі підозрювали захворювання на сказ: приблизно за два місяці до того молоду жінку вкусив безпритульний пес.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сказ собака Вереси  
Матеріали по темі