Події

У Бердичівському районі з родин вилучили 5 дітей: одних застали з високою температурою, інші жили в хаті без електрики

2 February 2023, 16:51

У січні в Бердичеві та селищі цього району ювенальні поліцейські вилучили з небезпечних умов 5 дітей. В одно випадку правоохоронці й соцпрацівники застали в оселі трьох недоглянутих малюків з високою температурою, в іншому – дітей забрали з хати, у якій не було жодних побутових умов: відсутня електрика й продукти.

Про це 2 лютого повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Правоохоронці спільно з соціальними працівниками проводять перевірки родин, що перебувають у складних життєвих обставинах. Недоглянутих та хворих малих у незадовільних умовах проживання виявили у двох з них», – йдеться у повідомленні.

Одна з родин, що перебуває на обліку соцслужб, мешкає у смт Ружині. Учасники рейду застали трьох дітлахів, віком 6 місяців, 2 та 8 років, хворими, з високою температурою. Тож їх негайно ушпиталили до лікувального закладу.

Згодом комісія із захисту прав дитини місцевої громади підтримала пропозицію служби у справах дітей про доцільність позбавлення їх матері батьківських прав. Поліцейські вже неодноразово складали щодо неї адміністративні матеріали за невиконання батьківських обов’язків (ст. 184 КУпАП) та закликали краще дбати про дітей. Утім такі заходи не спонукали її щось змінювати у житті сім’ї.

У м. Бердичеві правоохоронці та соціальні працівники вкотре зафіксували відсутність належних умов для навчання та проживання двох дітей, віком 7 та 8 років. Їх матір правоохоронці неодноразово до цього попереджали про необхідність виконувати батьківські обов’язки. У будинку відсутнє електропостачання та найпростіші побутові умови. Та й харчових продуктів в оселі не було. Школярі, які мали б відвідувати школу, там не з’являлися, тож педагоги повідомили про цю обставину відповідні служби. Тож дітей доставили до місцевої лікарні для обстеження та надання необхідної допомоги. Наразі їх матір притягнули до адміністративної відповідальності. Вирішується питання про подальшу долю дітей, адже повертати їх додому небезпечно.

Нагадаємо, 20 грудня 2022 року в Житомирському районному управлінні поліції розповідали про п’ятьох дітей, яких нетвереза мати вигнала на вулицю. Дітлахи були легко одягнені та безпорадні, а матір пішла з квартири ще до приїзду поліцейських, залишивши там безлад та відчинені двері. Дітей вилучили, їх долю вирішують відповідні соціальні служби.

27 грудня 2022 року правоохоронці повідомляли, що у місті Звягель Житомирської області поліцейські та соцпрацівники забрали від матері 9-річну дочку, дізнавшись, що дитина страждає від домашнього насильства. Згодом до медзакладу правоохоронці відправили ще одну дитину цієї ж жінки, якій лише 9 місяців.

10 січня 2022 року у поліції розповідали, що у Звягельському районі Житомирської області поліцейські та соцпрацівники забрали від 20-річної матері дворічного сина: жінка покинула маля на брата й зникла на три дні.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2022 року в одному з сіл Стриївської громади Житомирської області люди побачили на вулиці нетверезу молоду жінку з немовлям на руках, яка постійно падала: викликали поліцейських, які разом із соцпрацівниками вилучили 11-місячну дитину з сім’ї.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: батьківський обов’язок недогляд дитина батьки мати батько родина сім’я ювенальна превенція Бердичів Ружин  
Матеріали по темі