Місто

Житомир очікує європейський грант в розмірі 8 млн євро на будівництво житла для переселенців по провулку Червоному

3 February 2023, 12:41

Влада Житомира збирається підтримати реалізацію проєкту «Підтримка ЄС у забезпеченні житлом внутрішньо переміщених осіб у Житомирі» («EU Support to Housing for Internally Displaced People in Zhytomyr») та затвердити Грантову угоду між Житомирською міською радою та Європейською Комісією.

Відповідний проєкт рішення сесії 2 лютого оприлюднений на сайті міської ради.

«У 2022 році місто Житомир стало учасником програми «Housing for internally displaced persons (IDPs) and rehabilitation of liberated cities in Ukraine» в рамках якої може отримати 8 001 987,42 євро безповоротної фінансової допомоги для будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб в рамках проєкту «Підтримка ЄС у забезпеченні житлом внутрішньо переміщених осіб у Житомирі» («EU Support to Housing for Internally Displaced People in Zhytomyr»)». В рамках проєкту «Підтримка ЄС у забезпеченні житлом внутрішньо переміщених осіб у Житомирі» («EU Support to Housing for Internally Displaced People in Zhytomyr»)» на земельній ділянці площею 2,0 га з кадастровим номером 1810136300:07:010:0041, що знаходиться за адресою: пров. Червоний, 60 в м. Житомир, планується збудувати 4 багатоквартирні будинки на 128 квартир (108 двокімнатних та 20 однокімнатних)», - йдеться в обґрунтуванні до проєкту рішення.

Зазначається, що на згаданій земельній ділянці знаходиться об’єкт незавершеного будівництва (залишки фундаменту школи), тому проєктом рішення передбачено надати дозвіл на списання цього об’єкта з балансу комунальному підприємству «Центр Інвестицій» Житомирської міської ради.

Проєкт з будівництва житла за 8 млн 001 тис. 987,42 євро мають реалізувати за 1,5 року.

Скріншот з договору про надання гранту

Нагадаємо, 31 серпня 2022 року на сайті міської ради був оприлюднений проєкт рішення сесії про надання дозволу Житомирській міській територіальній громаді в особі Житомирської міської ради на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земель комунальної власності з метою зміни цільового призначення земельної ділянки площею 2 га по провулку Червоному, щоб мати змогу будувати там житло для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Під час розгляду цього питання на сесії міської ради 24 жовтня вирішили розділити земельну ділянку площею два 2 га на дві частини: одну віддати під будівництво житла для ВПО, а на іншій побудувати дитсадок, якого потребує мікрорайон Маликова. Тоді ж мер Сергій Сухомлиг говорив, що сума європейського гранту на будівництво житла буде приблизно 5-7 млн євро, а під статус ВПО попадають всі люди, які втратили житло в Житомирі внаслідок ударів по Богунії і по Корбутівці, і в першу чергу квартири надаватимуть саме цим житомирянам.

Ескізний проєкт житлової забудови та дитсадка на ділянці про пров. Червоний, 60

Як повідомляв Житомир.info, 9 вересня 2022 року управління капітального будівництва Житомирської міської ради уклало угоду вартістю 891 тис. грн з ТОВ «Архбуддизайн Сервіс» на виконання проєктних робіт з будівництва інженерних мереж та території благоустрою на території Житомирської міської територіальної громади з метою функціонування модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб. В селі Вереси планується встановити близько 40 модульних будинків: це буде обладнане всім необхідним житло площею 40-50 кв.м, розраховане на одну родину.

5 грудня 2022 року УКБ уклало договір з ТОВ «Артхаус» на облаштування території модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб в селі Вереси: за виконання робіт, які мають завершити до 20 травня 2023 року, фірма отримає 35 млн 100 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада грант дитсадок житло переселенці ВПО пров.Червоний Маликова  
Матеріали по темі