Місто

У Житомирі водоканалу виділять 80,6 млн грн, майже вся сума піде на заборгованість перед Світовим банком

3 February 2023, 16:19

Комунальному підприємству «Житомирводоканал» з місцевого бюджету мають виділити понад 80 млн грн. Левова частка суми піде на погашення заборгованості перед Світовим банком.

Про це 3 лютого повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Статутний капітал Житомирводоканалу буде збільшено. Таке рішення виноситиметься на розгляд найближчої сесії міської ради. Зокрема, йдеться про суму у 80,6 мільйона гривень з місцевого бюджету. Наразі Житомирводоканал має фінансові зобов’язання перед Світовим банком, по кредиту котрого будуються нові очисні споруди водогону та каналізаційних стоків», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що з суми у 80,6 мільйона майже 73 — заборгованість перед Світовим банком за 2022 році. Ще 7 — ремонт аварійних ділянок водогону та каналізацій.

Нагадаємо, 18 січня 2022 року тодішній директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін під час прямого ефіру в програмі «Тема дня» на Житомир.info розповідав, що підприємство хоче взяти у Світового банку кредит у 38 млн доларів, частина якого піде на будівництво каналізації для приватного сектору.

Повний випуск програми «Тема дня» на Житомир.info від 18 січня 2022 року дивіться тут.

25 листопада 2022 року на сайті міської ради оприлюднили проєкт рішення сесії, відповідно до якого комунальне підприємство «Житомирводоканал» мало отримати грант від Світового банку – понад 2 мільйони доларів.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 17 грудня 2020 року директор КП «Житомирводоканал» представив депутатам нової каденції план модернізації комунального підприємства та пояснив, навіщо місту новий напірний каналізаційний колектор, зокрема, розповідав про грант від словенського уряду на 2,9 млн євро на реконструкцію головної каналізаційної насосної станції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал кредит Світовий банк заборгованість проєкт рішення сесія  
Матеріали по темі