Події

У місті Житомирської області за домашнє насильство арештували двох чоловіків: ображали родичів, псували речі

8 February 2023, 14:56

У Звягелі двох чоловіків арештували на 15 діб за домашнє насильство. За адміністративними матеріалами поліцейських такі рішення днями ухвалив суд. Від нетверезих кривдників потерпали матері та син-підліток.

Про це 8 лютого повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

57-річна жителька райцентру звернулась до поліцейських просто у свій день народження:

«Жінка в сльозах розповідала, що син прийшов додому нетверезий, влаштував скандал, почав штурхати 15-річного онука (свого сина) і врешті вигнав їх обох із будинку»,- прокоментував начальник сектору протидії домашньому насильству Звягельського райвідділу Сергій Лібіченко.

На місці події поліцейські спочатку заспокоїли жінку та повернули і її, і онука у будинок. Їх кривднику пояснили правові наслідки його ставлення до рідних людей, винесли заборонний припис та оформили відповідні адміністративні матеріали.

Інша жителька м. Звягеля, 90-річна пенсіонерка, опинилась у ситуації, коли син у неадекватному стані не лише ображає її під час частих сварок, а й псує меблі та побутову техніку у квартирі.

Поліцейські, прибувши за місцем проживання бабусі, її кривдника не застали, але відчули різкий запах газу та побачили зламаний водопровід, з якого оселю заливало. Як згодом з’ясувалось, чоловік навмисно пошкодив газовий водонагрівач. Правоохоронці одразу ж заблокували витік газу та води і викликали відповідні служби.

Поліцейські розшукали 65-річного чоловіка у місті, провели з ним відповідну роботу та склали черговий протокол за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства) КУпАП.

«За свої знущання з рідних людей наразі чоловіки покарані адміністративними арештами. У разі якщо вони і після відбування покарання продовжать насильство, ми діятимемо уже у рамках кримінального судочинства, як це і передбачає закон», - поінформував Сергій Лібіченко.

Як повідомляв Житомир.info, 20 грудня 2022 року під час опрацювання виклику про домашнє насильство поліцейські Житомирського райуправління виявили п’ятьох дітей, яких нетвереза матір вигнала на вулицю. Дітлахи були легко одягнені та безпорадні, а горе-матір пішла з квартири ще до приїзду поліцейських, залишивши там безлад та відчинені двері. Малечу вилучено, їх долю вирішуватимуть відповідні соціальні служби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: домашнє насильство арешт 15 діб Лібіченко Звягель 
Матеріали по темі