Місто

У Житомирі ОСББ не може порозумітися з власницею стоматкабінету, рішення шукали у міській раді

9 February 2023, 12:49

Не поділили підвал. 8 лютого міська комісія з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури розглядала звернення від житомирянки. Жінка має комерційне приміщення на першому поверсі багатоквартирного будинку і нарікає, що мешканці перекрили доступ до підвалу, де у неї є невелика добудова з обладнанням.

«Це приміщення у підвалі займає всього 3 квадратних метри, не займає ніяких комунікацій не проходить через них у будинку. Воно не заважає обслуговуванню ніяких труб. Також ми зробили все відповідно до проєкту, це обладнання є безпечним, щоб воно стояло у підвалі, встановлено відповідно до чинного законодавства, дозвіл ЖБК у нас є. Сьогодні стало питання з правлінням ОСББ «МИРУ 23Б». Правління ОСББ говорить, щоб ми повністю забрали обладнання з підвалу в середину у приміщення. Я б із задоволенням це зробила, але враховуючи проєктну документацію, його неможливо забрати. Тому що мені потрібно буде закрити стоматологію на невідомий час, 24 співробітники, ми сплачуємо податки, мені потрібно це все закрити й повністю роздовбати всю підлогу, тому що всі комунікації вмуровані всередину і зверху змонтована медична стоматологічна установка», – говорить власниця приміщення Тетяна Колос.


За словами голови ОСББ, більшість мешканців хочуть, аби Тетяна забрала із підвалу обладнання, за це навіть проголосували на зборах. На жодні поступки люди не хочуть йти, наголошують: дозвіл на проведення комунікацій надавався до створення ОСББ.

«У неї є документи права власності на ті приміщення, які вона викупила, так. Але підвальне приміщення не може були у власності у когось. Дозвіл ЖБК надало просто на листі, де було написано: безстроково та безкоштовно. Я вважаю, якщо по закону, то Тетяна Михайлівна мала при зміні балансоутримувача звернутися до нас по-нормальному і попросити у нас по-нормальному. Замість цього, коли ми просити надати документи, вона нам відмовляла завжди. Люди у нас – кожен за свою власність, нам чужого не треба, але й своє не віддаємо», – каже голова ОСББ «МИРУ 23Б» Вікторія Червінська.

Члени комісії запропонували людям домовитися як сусіди або йти до суду.

«Скасовувати рішення, яке було прийняте на рівні ЖБК, новостворене ОСББ не має жодного варіанту, лише через суд. Я бачу, що ви не хочете йти на переговори та щоб людина сплачували оренду, як співвласник, за якусь частину допоміжних приміщень у будинку. Тоді іншого варіанту не буде, як дочекатися позову суду, а суд вже вирішить», – сказав член комісії, депутат Житомирської міської ради Ігор Скоропад.

Мешканці показали журналістам підвал та добудову, де знаходиться обладнання.

«Це небезпечне у житловому будинку обладнання, в першу чергу ми переймаємося за свою безпеку. Ми хочемо зробити труби, ми вже це робимо. У воєнний час хочемо зробити, щоб тут якесь укриття було, щоб ми могли сховатися. Розуміємо, люди займаються приватним бізнесом, більшість голосів проти, аби ця апаратура тут була», – говорить мешканка будинку Віра.

ОСББ «МИРУ 23Б» створили менш ніж 2 роки тому, зараз люди намагаються навести лад.

Як повідомляв Житомир.info, ОСББ «Соборний квартал» звернулося до суду з позовом до комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради та обласної ради про стягнення 18 тис. 941,50 грн боргу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОСББ стоматкабінет стоматологія проспект Миру Колос  
Матеріали по темі