Влада

Уряд затвердив розміри щомісячних виплат військовим, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною

9 February 2023, 16:06

20 січня 2023 року Уряд ухвалив постанову, яка забезпечить здійснення щомісячних грошових виплат громадянам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і брали безпосередню участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, а також членам сімей загиблих (померлих) громадян з їх числа.

Про це 9 лютого повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики.

Постанова визначає наступні розміри щомісячної грошової виплати, залежно від присвоєної відзнаки:

громадянам із числа осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і яким, починаючи з 2014 року, присвоєно звання Героя України з врученням ордена «Золота Зірка» – 3 розміри мінімальної заробітної плати або 20 100 грн на 1 січня ц.р.;

громадянам, яких починаючи з 2014 року нагороджено:

орденом Богдана Хмельницького трьох ступенів – 2 розміри мінімальної заробітної плати або 13 400 грн на 1 січня ц.р.;

орденом «За мужність» трьох ступенів – 1 розмір мінімальної заробітної плати або 6 700 грн на 1 січня ц.р.;

орденом княгині Ольги трьох ступенів – 1 розмір мінімальної заробітної плати або 6 700 грн на 1 січня ц.р.;

непрацездатним членам сім’ї загиблих (померлих) осіб із числа нагороджених посмертно орденом «Золота Зірка», яким присвоєно звання Героя України, орденом Богдана Хмельницького трьох ступенів, орденом «За мужність» трьох ступенів, орденом княгині Ольги трьох ступенів – 1 розмір мінімальної заробітної плати або 6 700 грн на 1 січня ц.р.

«Постанову ухвалено на виконання Закону України «Про щомісячну грошову виплату деяким категоріям громадян». Призначення та виплату щомісячної грошової виплати здійснюватиме Пенсійний фонд України. Звертаємо увагу: для тих осіб, які мають право на призначення щомісячної грошової виплати та на 1 січня 2023 р. перебували на обліку в територіальних органах ПФУ, органами Пенсійного фонду здійснюватиметься призначення автоматично за матеріалами пенсійних справ із виплатою з 1 січня 2023 р. Ті особи, які мають право на призначення щомісячної грошової виплати та не перебувають на обліку в органах ПФУ, мають звернутися до органів Пенсійного фонду. У разі звернення, призначення та виплата здійснюватиметься з 1 січня 2023 року», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 1 січня 2023 року набув чинності закон, яким встановлена щомісячна грошова виплата в розмірі від 1-ї до 3-х мінімальних заробітних плат для осіб, яким з 2014 року присвоєне звання Герой України з врученням ордену «Золота Зірка», або яких нагороджено орденом Богдана Хмельницького трьох ступенів, орденом «За мужність» трьох ступенів чи орденом княгині Ольги трьох ступенів, а також членам сімей загиблих (померлих) громадян з числа таких осіб.

Як повідомляв Житомир.info, Міністерство оборони 8 лютого 2023 року оприлюднило відповіді на найпоширеніші питання щодо внесення змін до Порядку виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України та деяким іншим особам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінсоцполітики виплата військовослужбовець Герой України орден  
Матеріали по темі