Новини компаній

Як правильно вибрати психолога

9 February 2023, 16:35

На жаль, до психологів люди звертаються не повсякчас, а лише тоді, коли дійдуть до критичного стану. Деякі вважають, що це безглуздо. Інші пояснюють це тим, що немає грошей чи часу на відвідування спеціаліста. Але на дорозі до здорового психічного здоров'я не може бути жодних перешкод. Тим паче зараз, коли вся країна переходить на онлайн і ви можете завітати до спеціаліста, не виходячи з дому.

Поради щодо вибору психолога

Багато людей, шукаючи гарного спеціаліста, відштовхуються від вартості його послуги. Але на даний момент за консультацію такого лікаря, як психолог онлайн, ціна знаходиться на приблизно одному рівні. Отже, як обрати саме свого консультанта?

  • По-перше, зверніть увагу на те, чи комфортно вам спілкуватися саме із цією людиною. Чи не спричиняє вона негативних емоцій? Якщо вам буде не комфортно, ви не зможете повністю відкритися, і сеанс пройде дарма.
  • По-друге, поцікавтеся відгуками щодо обраного психолога. Інколи саме у відгуках ви знайдете відповідь на питання “чи справді потрібно звертатися до цього спеціаліста”.
  • Втретє, прислухайтеся до себе. Повірте, коли ви знайдете свого психолога, ви це відчуєте, і тільки в цьому разі сеанс пройде максимально ефективно і буде дуже корисним.


Не завжди іменований та популярний психолог буде підходити саме вам. Якщо він не буде вам імпонувати, то нічого результативного з цієї консультації не вийде.

Як швидко можна отримати результат

Якщо ви вибрали для себе відповідного психолога, то вже після першої зустрічі, будь то онлайн-формат чи прийом лікаря у реальному житті, ви відчуєте полегшення. Тривога відступить, а ви будете ясніше дивитися на свої власні проблеми. Регулярна консультація психолога лише допоможе вам правильно розкладати свої емоції по поличках душі.

Якщо ж після першої, і навіть другої зустрічі ви не відчули ніякого результату, значить вам цей спеціаліст не підходить, і не варто продовжувати роботу саме з ним. Річ не тільки у згаяному часі, а й у тому, що невідповідний спеціаліст може посилити проблему, сам того не бажаючи. Це не означає, що саме цей консультант поганий, просто у вас не виникло відклику в душі на його роботу, та не був встановлений необхідний зв'язок, який є дуже важливим.

Не знецінюйте роботу психолога і відшукайте саме свого спеціаліста, тоді вашому емоційному здоров'ю нічого не буде загрожувати.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: психолог 
Матеріали по темі