Місто

У Житомирі 10 лютого підключатимуть новий трубопровід, містян просять запастися водою

9 February 2023, 18:55

У Житомирі 10 лютого підключатимуть новий трубопровід, який монтували тривалий час. Цього дня водопостачання до будинків у центральній частині міста та на Богунії буде обмежене.

Про це ввечері 9 лютого повідомила пресслужба КП «Житомирводоканал».

«Подія, на яку ви так давно чекали! Реконструкція магістрального трубопроводу завершена!», – пише пресслужба.

Протягом цього тижня були виконані такі заходи:

• проведено промивку та дезінфекцію;

• проведено гідродинамічні випробування;

• відібрано проби для аналізу якості води.

«10 лютого – вельми важливий день – вводимо новопрокладений трубопровід в експлуатацію. Маємо підключити його до водогону. Роботи виконуватимуться з 8:00 до 24:00. Протягом цього часу водопостачання до мешканців центральної частини міста (вода подаватиметься зі зниженим тиском, якого буде недостатньо, аби забезпечити мешканців, які проживають на верхніх поверхах) та Богунії буде обмежено», – попереджають у водоканалі

Мешканців вказаних мікрорайонів просять підготувати необхідний запас води.

Також на підприємстві дякують містянам за терпіння.

Колаж пресслужби КП «Житомирводоканал»

Нагадаємо, 4 лютого житомиряни вранці почали скаржитися на відсутність води в різних районах міста. Офіційних повідомлень від комунального підприємства «Житомирводоканал» не було, а на «гарячій лінії» підприємства повідомили, що зниження тиску води пов’язано з роботою підрядників, пов’язану з підключенням нового трубопроводу.

8 лютого у коментарях до однієї з публікацій у соцмережі пресслужба водоканалу зазначала, що монтаж трубопроводу нарешті завершено. У коментарі Житомир.info у пресслужбі підприємства зауважували, що працівники провели відбір води з трубопроводу для аналізу. Якщо вона буде в нормі, то вже найближчими днями трубопровід буде введено в експлуатацію.

Як повідомляв Житомир.info, 18 жовтня 2022 року в КП «Житомирводоканал» розповідали, що наприкінці жовтня розпочнуть прокладати останню ділянку північного магістрального трубопроводу протяжністю в 600 метрів: ці роботи вплинуть на тиск води, особливо в центральній частині міста. 27 жовтня пресслужба КП «Житомирводоканал» повідомила про початок робіт з прокладання останньої ділянки північного і вже 7 листопада водоканал, завершивши підготовчі роботи, розпочав прокладати останню ділянку північного магістрального трубопроводу.

Станом на 22 грудня 2022 року КП «Житомирводоканал» завершувало роботи з прокладання північного магістрального трубопроводу і в січні, по завершенню свят, планували провести переключення.

27 січня 2023 року КП «Житомирводоканал» попереджало про зниження тиску води в центральній частині Житомир впродовж 10-14 діб: почали перепідключати новий трубопровід.

31 січня 2023 року КП «Житомирводоканал» повідомляло про «фінальні акорди реконструкції найважливішої для життєзабезпечення міста водної артерії».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал тиск води трубопровід  
Матеріали по темі