Влада

В Житомирській області прокуратура судиться за дитячий табір, який в травні 2021 року продали киянці за 450 тис. грн

10 February 2023, 09:42

Ювенальні прокурори Чуднівської окружної прокуратури, в інтересах Вільшанської територіальної громади, заявили до суду позов про визнання недійсним договору купівлі-продажу дитячого спортивно-оздоровчого табору та про зобов’язання набувача майна повернути його до комунальної власності.

Про це 9 лютого повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Йдеться про КП «Трощанський спортивно-оздоровчий табір «Юність», до якого входять 16 будиночків для проживання та близько десятка адмінприміщень (їдальня, медпункт, майстерня тощо) площею майже 2000 м2, що поблизу Трощанського парку - пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення на р. Тетерів. Оздоровчий комплекс складає матеріально-технічну базу діючого закладу, приватизація яких заборонена законом. Однак ювенальні прокурори встановили, що Вільшанською сільською радою у 2021 році оздоровчий табір продано жительці Києва за 450 000 грн. Це у той час, коли оціночна вартість майна становить майже 900 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Приватизацію майна здійснено з порушенням вимог Конституції України та Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», якими заборонено відчуження оздоровчих закладів для провадження діяльності, не пов’язаної з оздоровленням та відпочинком. Наразі Чуднівським районним судом у справі відкрито провадження.

На сайті «Прозорро.Продажі» є інформація про аукціон з продажу об’єкта «Цілий комплекс (група інвентарних об'єктів і споруд)», який був проведений 7 травня 2021 року. Початкова ціна продажу дитячого табору в селі Троща була 424 тис. 600 грн, за аукціон подали заявки двоє учасників – ТОВ «Охоронна гвардія» з міста Київ та Заставна Ольга Василівна, яка і стала переможцем з пропозицією 450 тис. грн. Договір купівлі-продажу був підписаний 18 травня 2021 року.



Скріншот з договору купівлі-продажу

Заставна Ольга Василівна є співзасновницею кількох компаній та приватних навчальних закладів, зокрема Київської загальноосвітньої приватної школи І-ІІІ ступенів «Британська міжнародна школа – Київ».

Провадження у справі за позовом прокуратури до Вільшанської сільської ради Житомирського району та Ольги Заставної про визнання незаконними та скасування рішень, визнання недійсним договору купівлі-продажу та зобов`язання повернути майно Чуднівський районний суд відкрив ухвалою від 31 січня 2023 року.

Підготовче судове засідання у справі призначене на 3 липня 2023 року.

Скріншот з ухвали суду

Як повідомляв Житомир.info, на черговій сесії Житомирської обласної ради 7 грудня 2022 року депутати проголосували за ліквідацію юридичної особи «Табір «Орлятко» Житомирської обласної ради шляхом приєднання до комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура табір аукціон продаж суд сільрада  
Матеріали по темі