Місто

«Житомирводоканал» завершує підключення північного магістрального трубопроводу

10 February 2023, 14:59

Останні «штрихи» реконструкції північного магістрального трубопроводу.

Про це 10 лютого о 13:18 повідомила пресслужба комунального підприємства «Житомирводоканал».

«Протяжність заміненої мережі – 2,5 км. Для забезпечення нормальної експлуатації водопровідної мережі у місцях установки арматури і фасонних частин з фланцевими сполуками було облаштовано 4 водопровідні камери та 1 колодязь», - йдеться у повідомленні.

За інформацією водоканалу, заміна мереж дозволяє:

знизити кількість аварійних ситуацій на водогоні;

забезпечувати подачу води зі стабільним тиском;

зменшити вторинне забруднення води у процесі її транспортування до кранів житомирян;

зменшити рівень втрат питної води.

Нагадаємо, ввечері 9 лютого містян попередили, що у Житомирі 10 лютого підключатимуть новий трубопровід, роботи виконуватимуть з 8:00 до 24:00, в цей час водопостачання до будинків у центральній частині міста та на Богунії буде обмежене.

Як повідомляв Житомир.info, житомиряни в центральній частині міста з травня 2022 року потерпають через низький тиск води: від початку травня проводилися роботи з прокладання нового трубопроводу, тиск води нормалізувався з 25 серпня, після повного відновлення роботи одного з головних трубопроводів міста.

Восени розпочали прокладати останню ділянку північного магістрального трубопроводу протяжністю в 600 метрів: 7 листопада водоканал роботи розпочали і станом на 22 грудня завершували, нормалізувавши тиск води. 27 січня 2023 року КП «Житомирводоканал» почало перепідключати новий трубопровід і попереджало про зниження тиску води в центральній частині Житомир впродовж 10-14 діб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал вода тиск води ремонт трубопровід 
Матеріали по темі