Суспільство

Нічна атака ворожими дрономи ускладнила ситуацію в енергосистемі, в Житомирській області можливі аварійні відключення

11 February 2023, 13:30

Більше ніж добу ворог безперервно атакує енергетичні об’єкти нашої країни. Сьогодні вночі відбулась 17 атака ворожих дронів в південному та південно-східному регіонах. На жаль, знову є влучання по теплоелектростанціях та об’єктах магістральних мереж.

Про це 11 лютого повідомило «Укренерго».

«Завдяки професійній роботі аварійних бригад, вдалося оперативно заживити споживачів за резервними схемами та уникнути аварійних знеструмлень», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ситуація в енергосистемі внаслідок атаки ракет та дронів складна, але контрольована. В Харкові у зв’язку з пошкодженням енергетичних об’єктів застосовані аварійні відключення.

Також через мережеві обмеження, які введені після пошкодження ворогом об’єктів магістральних мереж, при зростанні споживання можливі аварійні відключення в Хмельницькій, Житомирській, Київській областях та м. Київ. На Одещині фахівцям «Укренерго» разом з обленерго вдалося ввести в роботу частину обладнання, продовжуються роботи над поверненням регіону енергоживлення.

В «Укренерго» нагадують, що енергосистема України зазнала вже 14 ракетних атак ворога та 16 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі і знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Крім цього, на тимчасово окупованих територіях півдня також знаходиться і більшість вітрових та сонячних електростанцій.

Також в енергетичній компанії зазначають, що, крім АЕС, решта електростанцій – це ключові регулюючі потужності. Саме вони забезпечують покриття споживання у пікові ранкові та вечірні години, де наразі найбільший дефіцит.

Зауважимо, що у випадку довготривалих відключень електроенергії кожен може прийти в «Пункт незламності», аби зарядити свої гаджети, зігрітися та скористатися інтернетом. За інформацією ОВА, на Житомирщині діє 306 «Пунктів незламності» (без врахування пунктів відповідального бізнесу та ДСНС).

Як у Житомирі працюють мобільні «Пункти незламності», дивіться у фоторепортажі за 29 грудня 2022 року

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 23 листопада 2022 року житомиряни грілися та заряджали гаджети в «Пунктах незламності», В одному з таких пунктів люди були і вранці 24 листопада. Адреси пунктів незламності у Житомирі та селі Вереси дивіться тут. 25 листопада обласна військова адміністрація нагадувала адреси більш ніж 300 «Пунктів незламності», які є на території області, та просила інформувати про можливі проблеми у роботі цих пунктів за телефоном: 067 499-29-16.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Укренерго обленерго світло електрика електропостачання електроенергія аварійне відключення  
Матеріали по темі