Події

Отримав відмову на вимогу підвезти і приставив до голови пістолет: у передмісті Житомира затримали вуличного дебошира

13 February 2023, 14:37

Увечері 11 лютого в Оліївській громаді Житомирського району нетверезий чоловік погрожував пістолетом водієві ВАЗівки. Дебошира затримали поліцейські.

Про це 13 лютого повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Постраждалий хлопець, 19-річний житель Житомирського району, сам телефоном сповістив правоохоронців про це. До с. Сонячного, де відбувались події, прибули поліцейські відділу № 1 Житомирського РУП та бійці роти поліції особливого призначення ГУНП.

«Попередньо з’ясовано, що до припаркованої біля сільського магазина ВАЗівки підійшов нетверезий та агресивно налаштований незнайомець. Спровокувавши конфлікт, він почав вимагати у водія завезти його додому. Отримавши відмову, чоловік приставив до голови керманича зброю і погрожував її застосуванням», – йдеться у повідомленні.

Допомогли припинити небезпечний вуличний дебош свідки. Чоловіка, 45-річного жителя Оліївської громади, поліцейські так і застали в авто заявника. Пістолет правоохоронці вилучили та нині направили на експертне дослідження.

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.

Нині за погодженням з окружною прокуратурою слідчі оголосили йому про підозру у хуліганстві з використанням зброї (ч. 4 ст. 296 ККУ) та погрозі вбивством (ч. 1 ст.129 ККУ). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

За чинним законодавством чоловікові може загрожувати від 3 до 7 років ув’язнення.

Як повідомляв Житомир.info, 23 січня 2023 року до приміщення автозаправки в Гнівані Вінницької області увірвався чоловік, одягнений у балаклаву та ножем у руках. Він вимагав у 44-річної працівниці віддати гроші з каси. Нападником виявився уродженець Житомирської області, який 5 років тому притягувався до відповідальності за аналогічний злочин. Його затримали через кілька годин після вчинення розбою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розбій розбійний напад пістолет зброя погроза  
Матеріали по темі