Новини компаній

Що краще: вікна з дерева чи з пластику

13 February 2023, 14:45

Тисячі років дерево використовується в будівництві та оздобленні житла. Цей натуральний матеріал має ряд переваг. Перш за все, його цінують за безпеку для здоров’я. Але розвиток технологій подарував масу інших матеріалів, які також безпечні, але мають ще кращі експлуатаційні якості, ніж дерево. Якщо потрібні вікна Житомир, то краще за все вибрати пластиковий варіант. Великий вибір вікон для будь-яких об’єктів пропонує компанія Viknar’off.

Відмінна теплоізоляція

Дерев’яні конструкції поступово відходять у минуле. Адже дерево потребує досить складного догляду (періодичне шліфування, фарбування, нанесення захисних сумішей). Якщо цього не робити, то дерево вже за кілька років деформується, що призведе до протягів у приміщенні та інших неприємностей.

Сучасні пластикові вікна позбавлені всіх цих недоліків. Достатньо встановити їх лише один раз, щоб конструкція забезпечувала ідеальний мікроклімат на тривалий термін (понад 10 років безвідмовної роботи).

Матеріал, який не потребує додаткового захисту

Деревина – хороший матеріал, але він піддається впливу різних факторів. Серед них:

  • пориста структура призводить до накопичення вологи;
  • сонячні промені та опади;
  • грибок та пліснява;
  • вогонь;
  • жучки та мікроорганізми.

Навіть звичайне повітря поступово руйнує структуру матеріалу, якщо віконні рами не оброблені відповідним чином.

Набагато зручніше користуватися сучасними віконними конструкціями з пластику. Матеріал відмінно переносить сонячні промені, дощ, перепади температури, дію мікроорганізмів.

Абсолютно безпечний матеріал

Дехто вважає пластикові вікна менш екологічними, але це стосується лише надто дешевих конструкцій, в яких використовується сировина незрозумілого походження. Надійні виробники використовують безпечний пластик та інші складові.

Перевірені компанії можуть виготовити конструкцію будь-якої складності та кольору. Тому виробники можуть зробити імітацію пластикової конструкції «під дерево»: такі вікна можна встановлювати навіть у будівлі з класичним дизайном.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вікно МПО  
Матеріали по темі