Місто

В житомирському ТТУ завершують монтаж мийного комплексу за кошти ЄБРР: має запрацювати до 1 травня

13 February 2023, 15:17

У житомирському трамвайно-тролейбусному управлінні триває реконструкція мийного комплексу. 13 лютого журналістам Житомир.info показали, на якому етапі роботи. За словами керівництва комунального підприємства, зараз спеціалісти монтують обладнання, за допомогою якого митимуть громадський транспорт.

«Наразі тут тривають роботи по встановленню нового мийного комплексу. Тут повністю замінили систему внутрішнього водопостачання. На вулиці встановлено три місткості по 10 кубів для оборотного водопостачання. Також подивимося кімнату звідки будемо керувати усім. За мною портал мийного комплексу, який буде рухатися по рейках та мити рухомий склад», - розповідає начальник КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Сергій Лазарєв.

Персонал, а це вісім людей, пройде навчання, зазначають на підприємстві. Нове обладнання дозволить пришвидшити процес мийки тролейбусів та комунальних автобусів.

«Це така мийка, що миє рухомий склад за один прохід. Миючі засоби, чиста вода з віском за один прохід – це займає 5 хвилин. Ми очікуємо, що за годину митимемо десь 10 одиниць рухомого складу. У нас є 80 тролейбусів, які необхідно за добу помити. Також будемо мити комунальні автобуси. Портал майже 24 метри, тому навіть наші гармошки будуть митися», - сказав Сергій Лазарєв.

Приміщення, де знаходиться мийний комплекс планують капітально відремонтувати. Тут вже частково замінили підлогу, а також можна побачити нові ворота.

За словами начальника комунального підприємства, мийний комплекс та приміщення потребували реконструкції, адже понад 40 років тут не проводили капремонт.

«Це частина проєкту кредитування Європейського банку реконструкції та розвитку. В рамках цього проєкту ми придбали нові тролейбуси і частина проєкту передбачає встановлення нової мийки. Саме обладнання коштує десь 170 тисяч євро. Але тут виконується значна частина з капітального ремонту самого приміщення, тому що йому 40 років і воно було у стані, коли потрібен капітальний ремонт», - говорить Сергій Лазарєв.

До початку травня тут вже мають мити громадський транспорт.

«До першого травня все має бути - це крайня точка, після якої будемо нараховувати штрафні санкції, але я гадаю, що до цього не дійде, - запевнив начальник КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління».

Як повідомляв Житомир.info, 28 листопада 2022 року заступник мера розповідав, що у грудні Житомир має отримати мийний комплекс.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбус трамвай електротранспорт транспорт ТТУ мийка Лазарєв 
Матеріали по темі