Фоторепортаж

Облущена фарба та півник без голови – який вигляд мають скульптури у житомирських парках. Фоторепортаж

14 February 2023, 14:15

У житомирських парках можна зустріти чимало різноманітних малих архітектурних форм – альтанки, арки, колони, лавки, амфори, сходи, вуличні меблі, проте найбільше у парках декоративної скульптури.

Казкові герої, абстрактні форми та античні копії, виконані з найрізноманітніших матеріалів, мали б прикрашати парки. Проте сьогодні усі скульптури у гідропарку можуть продемонструвати лише полущену фарбу та іноді навіть трішки налякати, а частина дерев’яних скульптур у центральному парку струхлявіла і навіть розсипається.

Якщо у гідропарку кількість скульптур останнім часом залишається незмінною, їх тільки періодично підфарбовують, то за останні 7 років у центральному парку скульптур значно поменшало – так, частину дерев’яних скульптур прибрали через аварійність до 2021 року, а погруддя Пушкіна демонтували у листопаді 2022 року

Натомість, античні та бронзові скульптури у центральному парку мають досить гарний вигляд, лише абстрактні скульптурні зображення ліворуч від арки з часом позеленіли, а у дротяних лебедях, не зважаючи на зиму, починають зеленіти нові паростки.

Подивитися, який вигляд мали скульптури центрального парку у 2017 році, можна тут.

Як у Житомирі демонтували бронзове погруддя російського поета Пушкіна – тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: парк парк Гагаріна гідропарк скульптура статуя  
Матеріали по темі