Події

Жителю Житомирської області загрожує ув’язнення за домашню тиранію: знущався з дружини, дочки й тещі

15 February 2023, 10:04

Хорошівські поліцейські завершили розслідування домашнього насильства у Пулинській громаді Житомирської області: 44-річний чоловік самостверджувався у родині шляхом образ і принижень близьких. Його дружина упродовж року неодноразово зверталася до поліцейських з приводу домашньої тиранії. Кривднику загрожує ув’язнення.

Про це 14 лютого повідомило Житомирське районне управління поліції.

«Поліцейські з’ясували, що чоловік не працює та зловживає алкоголем. У нетверезому стані він провокує конфлікти, ображає та принижує дружину. Іноді від його психологічного тиску страждали й інші члени родини. Траплялися випадки, коли нетверезий чоловік створював такі умови, що дружина з дочкою-підлітком та тещею шукали прихисток деінде, лише не у власному житлі. Потерпіла спочатку намагалася вирішити проблему самостійно. Коли ж зрозуміла, що з часом ситуація тільки погіршується, звернулася за допомогою до правоохоронців», – йдеться у повідомленні.

Пулинські дільничні офіцери поліції та спеціалісти соціальних служб тривалий час працювали з родиною. Відносно чоловіка неодноразово складалися адміністративні протоколи за вчинення домашнього насильства та виносилися термінові заборонні приписи. Однак таких заходів виявилося недостатньо.

Тож слідчі відділення поліції №4 повідомили чоловікові про підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. 13 лютого обвинувальний акт відносно кривдника було скеровано до суду.

Відповідно до кримінального законодавства України, такі діяння караються громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або арештом на строк до 6 місяців, чи обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк до 2 років.

Як повідомляв Житомир.info, 8 лютого 2023 року пресслужба ГУНП у Житомирській області розповідала, що у Звягелі двох чоловіків арештували на 15 діб за домашнє насильство. За адміністративними матеріалами поліцейських такі рішення днями ухвалив суд. Від нетверезих кривдників потерпали матері та син-підліток.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: насильство домашнє насильство  
Матеріали по темі