Події

З обійстя жителя села неподалік Житомира вилучили вибухівку, а в чоловіка з Овруччини знайшли порох та набої

15 February 2023, 11:43

Минулої доби, 14 лютого, поліцейські вилучили вибухівку у жителя села Іванівка Березівської громади Житомирського району, а в чоловіка з Овруччини знайшли набої та порох.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«14 лютого правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем проживання 36-річного жителя с. Іванівки Березівської громади. Поліцейські перевіряли оперативну інформацію щодо незаконного зберігання чоловіком наркотичних засобів. Натомість виявили, що чоловік має вдома вибухівку», – йдеться у повідомленні.

На місці події працювала слідчо-оперативна група відділу поліції № 1 Житомирського райуправління та вибухотехніки ГУНП Житомирщини.

Поліцейські вилучили речовину, попередньо пластид, та ручну димову гранату. Все це направили на експертне дослідження. Триває з’ясування походження та мети, з якою чоловік зберігав небезпечні засоби.

Цього ж дня на Овруччині поліцейські перевірялии, чи не з’явились у прикордонному регіоні підозрілі особи. Для цього спілкувалися й з місцевими жителями. Серед інших, вони зайшли до оселі 47-річного жителя с. Сирниці. Виявилося, що чоловік зберігає вдома близько трьох десятків різнокаліберних набоїв та порох. Попередньо, все це лишилося йому у «спадок» від родича.

Нині триває з’ясування всіх обставин. Правова кваліфікація подій - ч. 1 ч. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років. Водночас особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, не підлягає кримінальній відповідальності.

Як повідомляв Житомир.info, 11 лютого 2023 року у жителя села Кирдани Овруцької громади Житомирської області під час обшуків вилучили 5 гранатометів, 6 автоматів Калашникова зі знищеними номерами, 12 магазинів до них, гвинтівку СВД, глушники, гранати, міни, близько 2 тисяч набоїв, майже 30 підривачів, понад трьох десятків капсуль-детонаторів, саморобні вибухові пристрої та вибухові речовини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя набої вибухівка порох боєприпас  
Матеріали по темі