Події

Під час пожежі у селі Житомирської області, де загинули двоє дітей, мати була нетвереза: відкрите кримінальне провадження

16 February 2023, 09:35

На Звягельщині поліцейські розслідують обставини пожежі, в якій 14 лютого загинули двоє дітлахів.

Про це 15 лютого повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Подія сталась у с. Яруні 14 лютого близько 16 години. Про загоряння у житловому будинку до Звягельського райвідділу поліції повідомили рятувальники. Після ліквідації пожежі працівники ДСНС у будинку виявили тіла 11-місячної дівчинки та 5-річного хлопчика. Причину їх смерті встановлять судово-медичні експерти. На місці події працювала слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці з’ясували, що в обійсті проживала багатодітна родина. Попередньо відомо, що трагедія сталась за фактичної відсутності нагляду дорослих: батько пішов до магазина, а мати спала у кімнаті. Тим часом дитячі пустощі із сірниками, ймовірно, призвели до загоряння меблів у помешканні. При виникненні пожежі 35-річна жінка вибігла надвір з 4-річним сином. Найстаршого хлопчика вдома не було. А про те, що в оселі перебувають найменші діти, мати лише згодом повідомила рятувальникам. Згодом під час медичного обстеження у неї було зафіксовано стан алкогольного сп’яніння», - йдеться в повідомленні.

У рамках кримінального провадження, яке розпочато за ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки) КК України, триває з’ясування всіх обставин та причин, що призвели до трагедії.

Нагадаємо, у селі Ярунь Звягельського району Житомирської області 14 лютого близько 15 години сталася пожежа, внаслідок якої загинули двоє дітей. 15 лютого рятувальники надали подробиці трагедії та розповіли, що є кілька версій щодо причин займання, зокрема, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічки, також є ймовірність короткого замикання електромережі, а основною версією, яка буде розглядатися - це пустощі дітей з вогнем.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальник загиблий дитина діти Ярунь поліція мати 
Матеріали по темі