Фоторепортаж

Як діти Житомирщини бачать майбутню Перемогу. Фоторепортаж

16 February 2023, 12:20

У Житомирському обласному Центрі дитячої та юнацької творчості показали роботи, які надіслали діти з усієї Житомирщини на конкурс «Кольори нашої Перемоги». Діти віком від 6 до 16 років надіслали 131 роботу.

Аквареллю та гуашшю, маркерами та олівцями діти упродовж місяця візуалізували нашу майбутню Перемогу.

Персонажі на дитячих роботах – це переважно втілення України як гарної дівчини у традиційному вбранні, з пшеницею та квітами. На аркушах також – янголи, пес Патрон, військові та діти, щасливі родини, Україна у Євросоюзі, янголи-охоронці та ляльки-мотанки, багато української символіки і краєвидів різноманітних куточків української землі. Діти крізь свої малюнки і радіють, і сумують, і пророкують перемогу, і дякують захисникам.

Сюжети робіт – різні, але всі ці малюнки об‘єднує віра у щасливе майбутнє.

«Всі малюнки об'єднані однією темою – тим, якою діти бачать перемогу. Тут – місця, які діти люблять, рідні краєвиди або ж ті місця, де вони хотіли б зустріти Перемогу. А кольори Перемоги – це жовтий і блакитний. Уся виставка пронизана цими кольорами. Діти транслюють те, що вони бачать – від власної інтерпретації до поширених у соцмережах образів. Є сумні й трагічні нотки, але діти впевнені, що перемога буде, вона буде потужною, яскравою. Коли дивишся на ці роботи, то розумієш, що діти сприймають сьогодення дуже по-дорослому та переживають усе разом з нами», – розповіла заступниця директора Наталія Пантус.

10 робіт зараз змагаються за першість у Києві, інші ж роботи працівники Центру планують передати військовим разом з посилками на передову, аби морально підтримати воїнів.

Що житомирські діти пишуть у листах військовим, дивіться у фоторепортажі за 8 липня 2022 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: малюнок передова конкурс фронт волонтер дитина Перемога  
Матеріали по темі