Місто

У Житомирі учні ліцею влаштували флешмоб до Дня єднання та збирали кошти для ЗСУ на ярмарку

16 February 2023, 13:49

Учні ліцею №3 влаштували флешмоб до Дня єднання, який в Україні започаткували у 2022 році на тлі попереджень про можливу війну. Вже майже рік триває протистояння українського народу повномасштабному вторгненню росії. Українці сильні та нескорені – саме це хочуть донести учні ліцею №3.

«Ми закриємо долонями війну, нашу Україну, ми будемо її захищати», - каже Марія.

«Ми хотіли потрапити у телевізор і дати силу нашим захисникам», - говорить Назар.

«Це наша рідна країна», - сказала Злата.

«Вона гарна і це наша країна», - додає Уляна.

«Тому що ми мирні українці, це тільки ці тупі москалі сваряться там», - говорить Макар.

«А ще вони валять Донбас», - додає Олексій.

До Дня єднання у навчальному закладі проводять патріотичні уроки, а також влаштували ярмарок, аби наблизити перемогу.

«Всі кошти, які ми сьогодні вилучимо, будуть спрямовані на Збройні Сили України. Все для перемоги, все для наших захисників, завдячуючи яким ми спокійно спимо і живемо у Житомирі», - говорить директорка ліцею №3 Марія Дорошко.

На прилавках м'якенькі булочки, запашне печиво, цукерки, різні поробки, виготовлені учнями разом із батьками. Діти намагаються якнайбільше все продати, адже впевнені: зібрані кошти допоможуть воїнам.

«На дрони, аби скоріше відвоювати наші території й нарешті була перемога, і всі були щасливі. Вся випічка домашня, зроблена руками наших учнів. Сподіваємося, що зберемо якомога більше коштів, аби якнайшвидше була перемога», - говорить Амалія.

Батьки підтримують таку ініціативу, кажуть: з радістю долучилися до заходу.

«Дуже гарна ідея зібрати кошти для ЗСУ, для наших захисників. Це чудова ідея, ми завжди будемо долучатися та брати активну участь», - говорить мама Тетяна Мельникова.

За словами директорки ліцею, після закінчення ярмарку кошти підрахують і тоді вирішать, що на них можна придбати для військових.

Нагадаємо, 16 лютого 2022 року на майдан Соборний прийшли сотні житомирян, аби відзначити День єднання підняттям прапору та спільно виконати гімн України.

Як повідомляв Житомир.info, президент України Володимир Зеленський підписав Указ про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства, яким, зокрема оголошено 16 лютого 2022 року Днем єднання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: флешмоб ліцей учень дитина День єднання ярмарок ЗСУ 
Матеріали по темі