Події

У Житомирі суд оштрафував водія тролейбуса, який на перехресті в’їхав у Mazda

16 February 2023, 16:57

Суд оштрафував водія комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління», який спричинив ДТП на вулиці Київській: в’їхав в автомобіль Mazda. За порушення Правил дорожнього руху, що призвело до автопригоди, водія оштрафували на 850 грн.

Постанову щодо вказаного адміністративного правопорушення (за ст. 124 КУпАП (Порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів…)) Корольовський районний суд м. Житомира виніс 6 лютого 2023 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень постанову оприлюднили 9 лютого.

Сама дорожньо-транспортна пригода трапилася ввечері 12 січня цього року на перехресті Київської і Східної. Водій тролейбуса «не врахував дорожньої обстановки, стану транспортного засобу, не дотримався безпечної дистанції та безпечного інтервалу, здійснив наїзд на автомобіль Mazda CX-9 (…), який рухався попереду». У результаті транспортні засоби отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками.

Скриншот з постанови Корольовського районного суду м. Житомира

Зазначено, що водій ТТУ вину у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди визнав повністю.

Врешті, суд постановив водія тролейбуса визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення та застосувати до нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень.

Також з працівника Трамвайно-тролейбусного управління на користь держави стягнути судовий збір у розмірі 536 гривень 80 копійок.

Нагадаємо, ввечері 12 січня 2023 року на вулиці Київській у Житомирі сталася ДТП за участю тролейбуса. У патрульній поліції уточнювали, що на Київській – Східній водій, 1987 року народження, керуючи тролейбусом, не дотримався безпечної швидкості руху та дистанції і здійснив зіткнення з Mazda, що рухалася попереду. ДТП минулася без постраждалих.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія тролейбус суд штраф  
Матеріали по темі