Суспільство

Для українських школярів 5-9 класів започаткували інноваційний проєкт з вивчення математики

17 February 2023, 09:44

За ініціативи Міністерства освіти і науки та Міністерства цифрової трансформації інтерактивна платформа для вивчення математики GIOS спільно з Українським фондом стартапів започаткувала інноваційний проєкт «PlayMath».

Про це 16 лютого повідомляє Урядовий портал з посиланням на МОН та Мінцифри.

«Головна мета – підтримати українських учнів у навчанні та допомогти самостійно опанувати шкільний курс математики в ігровому форматі. У межах проєкту всі зареєстровані учні отримають доступ до платформи GIOS та зможуть самостійно перевірити свій рівень знань за допомогою тестів, отримати рекомендації стосовно навчання. А також надолужити пропущені теми з математики та вивчити нові. Короткі відеоуроки у форматі тік-току та інтерактивні завдання мотивуватимуть навчатися. Участь у проєкті не передбачає чітких графіків, тож учні можуть займатися у будь-який зручний час, без страху втратити прогрес», - йдеться у повідомленні.

Кожен урок містить два блоки: теоретичний – анімований інтерактивний відеоурок на 4-5 хвилин, схеми, приклади типових завдань з розв’язанням; практичний – інтерактивні завдання різного рівня складності.

«По закінченню курсу, всі учасники отримають сертифікати, а потім зможуть долучитися до змагань та виграти призи. Учні, які потраплять у ТОП-10, отримають головний приз від проєкту – планшет, а ТОП-50 – подарунки від GIOS. Організатори проєкту влаштовують змагання, до якого можуть долучитися всі учасники та поборотися за головний приз – планшет», - зазначається у повідомленні.

Узяти участь у проєкті «PlayMath» можуть українські школярі 5-9 класів безкоштовно. Для участі необхідно зареєструватися на сайті: https://playmath.gioschool.com/

Нагадаємо, у 2023 році учні 4-х та 9-х класів звільнені від проходження державної підсумкової атестації (ДПА).

Як повідомляв Житомир.info, Кабінет міністрів 14 березня 2021 року затвердив план заходів щодо популяризації природничих наук та математики до 2025 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: математика МОН Мінцифри урок  
Матеріали по темі