Суспільство

З початку заснування послугами Житомирської обласної служби зайнятості скористалися понад 785 тис. клієнтів

18 February 2023, 12:08

За 32 роки роботи Житомирська служба зайнятості посприяла у працевлаштуванні понад 785 тис. клієнтів.

Про це 17 лютого повідомила Житомирська обласна служба зайнятості.

«18 лютого Житомирській обласній службі зайнятості виповнюється 32 роки. Саме цього дня у 1991 році Житомирський облвиконком на виконання Постанови Ради Міністрів Української РСР прийняв рішення про її створення за №50. З дня заснування служба посприяла у працевлаштуванні понад 785000 своїх клієнтів. А кількість тих, хто скористався послугами, перевищує загальну чисельність населення області. Адже чимало людей по кілька разів звертались по допомогу у пошуку робочого місця.

Сотні тисяч жителів Житомирщини та роботодавців отримали у службі зайнятості й інші послуги та фінансову підтримку.

«Понад 196 тисяч клієнтів мали оплачувану тимчасову зайнятість, 119 тисяч безробітних здобули нову професію або кваліфікацію, близько 20 тисяч неконкурентних на ринку праці пошукачів роботи здобули гарантовану зайнятість терміном до двох років за рахунок фінансової підтримки роботодавців, понад 12 тисяч безробітних одержали стартовий капітал для відкриття власної справи. А півмільйона шкільної молоді отримали фахові консультації з тестуванням для професійного самовизначення», - розповідають у центрі зайнятості.

«Гарячі» лінії служби зайнятості: 063-214-41-75, 097-417-84-96.

Онлайн-підтримка: https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, на початок лютого цього року кількість вакансій, зареєстрованих у підрозділах Житомирської обласної служби зайнятості, становила 996. Третина з них – у переробній промисловості. станом на 13 лютого у Житомирській громаді роботодавці зареєстрували понад 230 вакансій: потребу мають у водолазах, кухарях, водіях та поліцейських.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 1 лютого 2023 року з допомогою служби зайнятості 351 внутрішній переселенець продовжував пошук роботи Більшість з них шукали роботу у Житомирському районі (184 особи), чверть – у Коростенському, у Звягельському й Бердичівському – відповідно 40 і 45 осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості вакансія працівник працевлаштування робота роботодавець 
Матеріали по темі