Місто

Скільки житомирян скористалися новим автобусним маршрутом №2 та які труднощі виникають у водіїв

20 February 2023, 16:12

Близько двох тижнів у Житомирі працює автобусний маршрут №2 «Майдан Перемоги – М’ясокомбінат». 20 лютого журналісти Житомир.info дізнавалися, наскільки популярний маршрут серед містян. На зупинці людей не видно, водій Микола каже: пасажирів не вистачає.

«Пасажирів немає. Мало зовсім. По дві-три особи возимо. Це маршрут чи що?», - говорить водій автобуса Микола.

В управління транспорту підраховували пасажиропотік з дня запуску автобусів. Кажуть, він дійсно незначний, але щодня збільшується.

«Із 7 лютого почали курсувати на маршруті №2 сім автобусів. Ми моніторили пасажиропотік, він щодня збільшується, за цей період було перевезено більш як 22 тисяч пасажирів. Маршрут давно не курсував має пройти певний час, щоб люди до нього звикли», - говорить в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Житомирської міськради Микола Єрмаков.

Про економічну вигоду від нового маршрут№2 в міській раді кажуть: потребує значних витрат.

«На сьогодні, коли пасажиропотік ще не нормалізувався, більшість витрат йде на паливо, на зарплату водіям. Але з часом, коли пасажирів стане більше на цьому маршруті, буде збільшена доходність», - сказав Микола Єрмаков.

Нові автобуси габаритні, їм потрібен простір на дорозі та щоб припаркуватися. Але через недобросовісних водіїв виникають труднощі навіть під'їхати до зупинки.

«Заважають. Постійно припаркуюсь, інші влазять. Поліція ходила тут, але толку немає. Поліція ходить - ніхто не заїжджає, поліції немає - все»,- скаржиться водій автобуса Микола.

В управлінні транспорту просять житомирян не паркувати свої автівки у невідведеному місці.

«Під час курсування даного маршруту виявлені факти запаркованості автомобілями, це на проміжку вулиця Хлібна та на майдані Перемоги. З цим працює наша інспекція з паркування, а також органи Нацполіції. Ми, як управління, звертаємося до мешканців все-таки дотримуватися правил дорожнього руху», - наголошує в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Житомирської міськради Микола Єрмаков.

Зараз на маршруті працює сім автобусів, планують додати ще один.

Нагадаємо, 7 лютого у Житомирі запрацював новий комунальний автобусний маршрут №2.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі з 16 листопада 2022 року не курсують трамваї, 24 січня 2023 року в ТТУ інформували, що досі бракує потужностей електроенергії, і якщо на маршрут вийдуть трамваї, то у містян можуть бути перебої з електрикою. 21 грудня під час засідання виконкому повідомили, що отримані від Естонії автобуси будуть пробувати запускати за маршрутом трамвая. Подаровані Естонією автобуси приїхали до Житомира 3 січня 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автобус трамвай транспорт новий маршрут 
Матеріали по темі