Події

У Бердичеві повідомили про підозру керівнику коледжу: виплатив 80 тис. грн зарплати земляку, який працював водієм лише «на паперах»

21 February 2023, 10:31

На Житомирщині повідомили про підозру в. о. директора одного з бердичівських коледжів: виплатив понад 80 тис. грн зарплати водію, який півтора року не з’являвся на роботі.

Про це 21 лютого повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Бердичівської окружної прокуратури посадовцю навчального закладу повідомили про підозру у розтраті чужого майна, яке перебувало в його віданні, вчиненій шляхом зловживання службовим становищем, в умовах воєнного стану та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що корупційний злочин скоїв в. о. директора одного з Бердичівських комунальних навчальних закладів.

Підозрюваний видав наказ про прийняття свого земляка та близького родича підлеглого на роботу водієм. Однак попри те, що водій жодного разу не з’явився на робочому місці та не виконував своїх обов’язків, керівник навчального закладу щомісячно візував офіційні документи про нарахування та виплату зарплати на його банківський рахунок.

Фактично за півтора року (липень 2021 - грудень 2022 рр.), в. о. директора виплатив віртуальному працівнику понад 80 тис. грн зарплати, вчинивши тим самим розтрату бюджетних коштів.

Наразі до суду подано клопотання про відсторонення підозрюваного від займаної посади.

Досудове розслідування проводить Бердичівський райвідділ поліції.

Зауважимо, що у Бердичеві є кілька коледжів: Бердичівський медичний коледж, Бердичівський педагогічний коледж, Бердичівський коледж промисловості, економіки та права.

Як повідомляв Житомир.info, 4 жовтня 2021 року пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформувала у Житомирському районі колишній головній бухгалтерці селищної ради повідомлено про підозру у заволодінні бюджетними коштами: жінка нарахувала собі зайві 365 тис. грн зарплати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зловживання зарплата розтрата службове підроблення прокуратура коледж директор водій Бердичів  
Матеріали по темі