Події

На блокпосту в Житомирській області поліцейські зупинили бус, а в салоні виявили боєприпаси, привезені зі Сходу

21 February 2023, 14:40

Увечері 20 лютого на блокпосту у Лугинській громаді Житомирщини поліцейські зупинили автомобіль Volkswagen T-4 і попросили водія відчинити дверцята для візуального огляду салону. Як з’ясувалось, 44-річний житель м. Олевська перевозив військові речі, серед яких були й боєприпаси, що, імовірно, могли становити небезпеку і для нього, і для оточуючих.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Зафіксували обставини працівники слідчо-оперативної групи Коростенського райуправління поліції. Серед вилученого правоохоронцями – ручні гранати, підривачі типу УЗРГМ, 2 артпостріли калібру 30 мм та 60 патронів калібру 5,45 до автоматичної зброї, а також багнет-ніж. Усе це нині направлено на експертне дослідження», – йдеться у повідомленні.

За словами чоловіка, військові «сувеніри» він привіз зі сходу України, де час від часу буває у справах.

Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

За чинним законодавством такі дії караються ув’язненням на строк від 3 до 7 років.

Як повідомляв Житомир.info, 14 лютого 2023 року поліцейські вилучили вибухівку у жителя села Іванівка Березівської громади Житомирського району, а в чоловіка з Овруччини знайшли набої та порох.

А 18 лютого 2023 року з оселі жителя Станишівської громади Житомирської області під час обшуків, проведених, поліцейські вилучили патрони, гранати, магазин до автомата. Чоловік пояснив, що привіз їх зі Сходу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя набої боєприпас підривач граната блокпост Лугинська громада  
Матеріали по темі