Суспільство

У селі Житомирського району виявили стихійне сміттєзвалище, екологи вимагають від Оліївської сільради його усунути

21 February 2023, 16:27

У селі Кам’янка Житомирського району виявили несанкціоноване сміттєзвалище. Держекоінспекція вимагає від Оліївської сільської ради його усунути.

Про це 21 лютого повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Спеціалістами Державної екологічної інспекції Поліського округу розглянуто в межах повноважень звернення ГС «Час змін» стосовно несанкціонованого звалища відходів за межами с. Кам’янка Житомирського району. За результатами проведеного обстеження спеціалістами Інспекції підтверджено факт наявності відходів (побутових та подекуди будівельних) на відкритій земельній ділянці, що розміщені хаотично та поодинокими осередками за межами с. Кам’янка Житомирського району», – йдеться у повідомленні.

Екологи також зауважують, що «під час візуального огляду вбачаються ознаки тривалого у часі та давнішнього факту знаходження відходів, так як основна частина ділянки вкрита густим трав’янистим та чагарниковим покривом».

Тож Державна екологічна інспекція Поліського округу на адресу Оліївської сільської ради скерувала лист з вимогою розглянути це питання на позачерговому засіданні постійно діючої комісії з питань поводження з «безхазяйними» відходами, забезпечити ліквідацію несанкціонованого і неконтрольованого звалища відходів за межами села Кам’янка.

«Разом з тим, Оліївській сільській раді наголошено на вжитті всіх можливих заходів щодо попередження та запобігання утворенню несанкціонованих звалищ на підлеглій території», – резюмують у Держекоінспекції.

Як повідомляв Житомир.info, 31 жовтня 2022 року пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу інформувала, що під час здійснення рейдових заходів у Житомирі виявили розміщення несанкціонованого звалища відходів в прибережно-захисній смузі річки Кам’янки. Держекоінспекція скерувала вимогу до Житомирської міської ради.

1 грудня 2022 року пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу повідомила, що з прибережно-захисної смуги річки Кам‘янка в Житомирі прибрали сміття, також на вулиці Набережній Під Скелями були встановлені сміттєві баки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміття сміттєзвалище Кам'янка Оліївська громада еколог екологія ДЕІ  
Матеріали по темі