Події

Гривні, злоті та 100 доларів: двоє жителів Житомирського району пропонували хабар поліцейським за кермування напідпитку

21 February 2023, 16:34

Двоє жителів Житомирського району 20 лютого пропонували хабар поліцейським за кермування напідпитку.

Про це 21 лютого повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Обидва випадки зафіксовані упродовж 20 лютого. Обставини подій задокументували працівники слідчо-оперативних груп.

Інспектори сектору реагування відділу поліції №1 (Житомир) Житомирського райуправління, які проводили превентивні заходи з безпеки дорожнього руху, на 4 км автодороги Глибочиця – Клітчин – Станишівка зупинили водія автомобіля «Volkswagen Polo», не пристебнутого паском безпеки. Під час спілкування з керманичем правоохоронці помітили в нього явні ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували пройти огляд. 47-річний житель обласного центру відмовився від обстеження, натомість поклав у службову автівку поліції відкупне – у гривнях та польських злотих», - йдеться в повідомленні.

Крім того, у поліції розповідають про ще одну спробу дати хабар правоохоронцям.

«Цього ж дня у службовому кабінеті відділення поліцейської діяльності №1 (смт Черняхів) Житомирського РУП 49-річний місцевий житель хабарем у 100 доларів США намагався врятувати від адмінвідповідальності свого 27-річного сина. Його автомобіль днями зупинили інспектори за порушення водієм Правил дорожнього руху. Тоді виявилось, що керманич напідпитку, тож обставини були зафіксовані у відповідних матеріалах», - зазначають в ГУНП.

Обидві події з пропозиціями поліцейським неправомірної вигоди кваліфіковані за ч. 1 ст. 369 ККУ. За чинним законодавством за подібні протиправні дії передбачено покарання – від штрафних санкцій і аж до позбавлення волі строком до 4 років.

Нагадаємо, 19 січня у Житомирській області правоохоронці зупинили ВАЗ за порушення ПДР, виявилося, що 42-річний водій був нетверезий, а при оформленні матеріалів чоловік намагався дати поліцейським хабар – 2 тисячі гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 18 грудня 2022 року поблизу Житомира патрульні зупинили 30-річного водія, який порушував ПДР, керуючи авто без водійського посвідчення, містянин запропонував майже півтори тисячі гривень хабаря.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар поліцейський водій нетверезий водій сп’яніння п’яний водій 
Матеріали по темі