Місто

До 80 тис. грн: у Житомирі планують встановити грошові винагороди кращим спортсменам і тренерам

22 February 2023, 12:53

У Житомирі планують встановити винагороди спортсменам і тренерам. Відповідний проєкт рішення розглядатимуть на засіданні виконкому.

Про це 22 лютого повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

Згідно з проєктом рішення, грошові винагороди платитимуть спортсменам та їх тренерам – громадянам України, які у складі національних збірних команд України з видів спорту представляють Житомирську громаду:

- спортсмени, які у складі збірних команд України на офіційних міжнародних змаганнях посіли перше, друге і третє місця.

- особистому тренеру, який здійснював безпосередню підготовку спортсмена до відповідних змагань, грошова винагорода виплачується у розмірі 50% від грошової винагороди спортсмена.

«Коли ж підготовку спортсмена здійснюють кілька тренерів, призначається лише одна винагорода, яка розподіляється між ними пропорційно, в рівних частинах», – пояснюють у міськраді.

Якщо тренер підготував кількох спортсменів, винагорода йому виплачується за сукупним результатом, але не більше 100 відсотків найбільшої винагороди спортсмена, в тому числі в ігрових видах спорту та в бригадах тренерів.

У разі зайняття спортсменом декількох призових місць в індивідуальних видах програми, то грошова винагорода виплачується за найвищим результатом спортсмена на певному змаганні.

У разі коли у змаганнях з неолімпійських видів спорту, крім видів спорту, які входять до програми Всесвітніх ігор, Всесвітніх ігор з єдиноборств та Всесвітньої шахової олімпіади, брали участь спортсмени (команди) менш як з 15 країн-учасниць чемпіонатів світу, Кубків світу та менш як з 10 країн-учасниць чемпіонатів Європи, винагороди не виплачуються.



Скриншот проєкту рішення

Зауважимо, що у додатку до проєкту рішення вказані розміри грошових винагород спортсменам і тренерам міста – переможцям і призерам спортивних змагань міжнародного рівня. Відповідно до інформації у таблиці, передбачається, що максимальна винагорода становитиме 80 тис. грн.

Скриншоти з додатка до проєкту рішення

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2022 року у Житомирі приймали документи від спортсменів на отримання стипендій міського голови.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спорт спортсмен тренер винагрода виплата медаль  
Матеріали по темі