Фоторепортаж

Без дощок і поламані та нові й комфортні – який вигляд мають лавки на зупинках громадського транспорту у центрі Житомира. Фоторепортаж

22 February 2023, 15:19

Зупинки громадського транспорту – місце, де люди проводять досить чимало часу, чекаючи на свою маршрутку або тролейбус. Певний комфорт під час очікування транспорту забезпечують лавки, проте вони не завжди придатні для використання.

Загалом ідеться не лише про естетичність місць очікування транспорту, але й про безпеку пасажирів, особливо в темний час доби. Так, поламані й деформовані місця для сидіння створюють незручності для громадян, зокрема для літніх людей, людей з обмеженими можливостями та батьків з дітьми.

У коментарях на Facebook читачі просили нас «проінспектувати» лавки на зупинках громадського транспорту у центрі міста. Тож сьогодні ми зібрали фотографії сидінь, зроблених на зупинках громадського транспорту у центрі Житомира (на вулицях Мала та Велика Бердичівська, Київська).

За нашими спостереженнями, далеко не на всіх зупинках є накриття та місця для сидіння. Люди біля таких зупинок користуються найближчими парапетами і стінами, щоб поставити особисті речі та спертися, аби трішки перепочити.

Ті ж зупинки, на яких немає накриття, переважно мають поламані лавки. На частині з них відсутні дошки, частина ж струхлявіла під впливом погодних умов і, здається, ось-ось зламається.

Зупинки, на яких встановлені нові скляні укриття, переважно мають цілі лавки й дахи, тож тут зачекати на свій транспорт можна з комфортом. Зауважимо, що найбільше критих зупинок і лавок на вулиці Київській.

Фоторепортаж з «інспектування» зупинок на вулиці Київській у Житомирі, відзнятий у листопаді 2021 року, – тут

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2021 року в Житомирі на вулиці Київській, біля готелю «Україна», розбили зупинку громадського транспорту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лавка зупинка  
Матеріали по темі