Економіка

Житомирська міськрада просить державу виділити обіцяні кошти на компенсацію різниці в тарифах на тепло

23 February 2023, 10:21

Депутати проголосували за звернення до голови Верховної ради з проханням сприяти врегулюванню питання щодо внесення змін до держбюджету на 2023 рік та передбачити кошти на погашення різниці в тарифах на теплову енергію.

Таке рішення ухвалили на сесії Житомирської міської ради 23 лютого 2023 року.

«Підтверджена обласною комісією різниця в тарифах по «Житомиртеплокомуненерго» на 1 січня становила 140 мільйонів гривень. На сьогодні «Нафтогаз» по містах України розіслав фактично вимогу по сплаті заборгованості у зв’язку з ним, що в одному з пунктів договору є можливість безакцептного списання (списання коштів, що здійснюється стягувачем без згоди платника – ред.) з рахунків підприємства. З одного боку Верховна рада не виділила коштів (з державного бюджету) під цю різницю в тарифах, яка була затверджена Кабінетом міністрів і проведена через обласні комісії, з іншого боку – «Нафтогаз» може списати з рахунків нашого комунального підприємства 70 мільйонів», - сказав перед голосуванням мер Сергій Сухомлин.

Він також повідомив, що найближчими днями Верховна рада може проголосувати за виділення з державного бюджету 38 млрд грн на списання різниці в тарифах.

«Тут є прохання до всіх фракцій – попрацювати з народними депутатами, які представляють Житомирщину, для того, щоб дійсно всі міста отримали ту різницю в тарифах, яка їм необхідна для стабільної роботи комунальних підприємств», - наголосив мер.

Нагадаємо, в оприлюдненому 2 лютого проєкті рішення про направлення звернення зазначалося, що КП «Житомиртеплокомуненерго» були погоджені суми заборгованості з різниці в тарифах у встановлені державою строки, що складають: з 01.06.2021р. по 30.06.2022 р. – 91 390,6 тис. грн; з 01.07.2022р. по 30.09.2022 р. – 49 514,4 тис. грн. Однак, відшкодування заборгованості з різниці в тарифах гарантовано державою в якості компенсації не отриманих доходів не профінансовано в порядку та строки, встановлені чинним законодавством.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 15 лютого 2023 року заборгованість житомирян за тепло перед «Житомиртеплокомуненерго» складала близько 200 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада тариф опалення компенсація теплокомуненерго ВР держбюджет Нафтогаз Сухомлин ЖТКЕ 
Матеріали по темі