Події

Одна забрала чужі 5 тис. грн з банкомата, інший знайшов картку і скупився на 10 тис. грн: у Житомирській області викрили причетних до крадіжок

23 February 2023, 13:06

До поліційних підрозділів Житомирської області 22 лютого надійшли повідомлення від жителів Олевської та Радомишльської громад про крадіжки грошей. В обох випадках таким неприємностям передувало користування заявниками банкоматами.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Як розповів 65-річний пенсіонер, кілька днів тому він знімав кошти у банкоматі, розташованому в м. Олевську. Однак був заклопотаний та відволікся, через що й забув забрати 5 тисяч гривень готівки. Лише згодом зрозумів свою помилку та звернувся по допомогу до місцевого відділення поліції», – розповідають у ГУНП.

Оперативники кримінальної поліції з’ясували, що чужі гроші забрала жінка, яка після заявника підійшла до банкомата. Вони встановили її особу та розшукали: 50-річна місцева жителька визнала, що частину готівки вже встигла витратити, решту у неї вилучили.

А 49-річний житель м. Радомишля звернувся із заявою про крадіжку грошей з його банківської картки. Обставини з’ясовували оперативники кримінальної поліції. Вони встановили, що 17 лютого картку заявника знайшов біля монітора банкомата 43-річний житель громади. Чоловік одразу ж скористався чужим платіжним засобом: розраховувався за харчові продукти у крамницях, а також придбав мобільний телефон. Попередньо, він витратив близько 10 тисяч гривень.

Поліцейські вилучили у чоловіка картку та мобільник.

В обох випадках події кваліфіковані за ч. 4 сит. 185 (Крадіжка) КК України. За таємне викрадення чужого майна, вчинене в умовах воєнного стану, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 8 років.

Поліцейські закликають користувачів банківських карток бути більш уважними під час здійснення фінансових операцій, зокрема й у разі користування банкоматами та платіжними терміналами.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2021 року у поліції розповідали про крадіжку грошей у Бердичеві – 36-річна жінка поцупила 8 тисяч гривень, щойно зняті власником: 62-річний місцевий житель через затримку видачі коштів у банкоматі, не забрав замовлену суму. Моментом скористалась жінка, яка стояла поряд.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: картка банківська картка крадіжка банкомат  
Матеріали по темі