Події

Жителя Житомирської області, який торгував горілкою й коньяком у гаражі, оштрафували на 17 тис. грн

23 February 2023, 15:33

Жителя міста Звягель, якого поліція викрила на торгівлі безакцизним алкоголем у гаражі, оштрафували на 17 тис. грн.

Про це 23 лютого повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Звягельського районного відділу поліції.

У поліції нагадали обставини викрили 63-річного чоловіка у незаконному продажі спиртного.

«У листопаді минулого року дільничні офіцери Звягельського райвідділу поліції виявили, що 63-річний житель райцентру здійснює незаконний продаж горілчаних та коньячних виробів без марок акцизного податку. «Підприємницьку діяльність» він організував у власному гаражі», – йдеться у повідомленні.

Тоді правоохоронці вилучили майже пів тонни спиртного та склали відносно чоловіка адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями та тютюновими виробами) та ч. 1 ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП.

Тож суд, розглянувши зібрані матеріали, призначив чоловікові покарання у вигляді штрафу в розмірі 17 000 гривень. Алкогольні напої конфісковано та прийнято рішення про їх знищення.

У Єдиному державному реєстрі судових рішень Житомир.info вдалося знайти постанову, про яку йдеться (винесена 1 лютого 2023 року).

З матеріалів суду відомо, що водій одного з підприємств «18.11.2022 близько 10 год. 30 хв. та 19.11.2022 близько 13 год. 10 хв. ОСОБА_2 в гаражному кооперативі по вулиці Лесі Українки в м. Новоград-Волинський, в гаражі №28 (…), здійснював господарську діяльність з порушенням вимог чинного законодавства, а саме: роздрібну торгівлю алкогольними виробами (горілки в кількості 12 літрів та коняку 5 пляшок ємністю 0,5 літра) без марок акцизного податку».


Скриншот з постанови Новоград-Волинського міськрайонного суду

У судовому засіданні порушник свою вину заперечував. «Пояснював, що не здійснював продаж алкогольних напоїв, а зберігав їх в своєму гаражі у такій великій кількості на весілля свого племінника».

«Свідок ОСОБА_3 пояснив, що є племінником ОСОБА_2 і восени 2022 року попросив у нього купити йому на весілля біля 150 літрів горілки та коняку, оскільки сам служить і не міг цього зробити», – йдеться у матеріалах суду.

Також суд заслухав дільничного інспектора, який складав адміністративні матеріали. Він, зокрема, повідомив, що до нього «неодноразово звертались мешканці міста зі скаргами, що ОСОБА_2 здійснює в своєму гаражі продаж спиртного».

Також письмові пояснення надав один із покупців нелегального алкоголю.

Скриншот з постанови Новоград-Волинського міськрайонного суду

Того ж дня працівники поліції прибули до гаража, де і виявили чоловіка, який здійснював там господарську діяльність з роздрібної торгівлі алкоголю.

«Його пояснення щодо заперечення факту здійснення господарської діяльності суд сприймає критично, оскільки вони спростовуються відеозаписом камери працівника поліції», – зазначено у постанові.

Тож суд постановив «визнати ОСОБА_1 винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 156, ч. 1 ст. 164 КУпАП, та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу, в межах санкції ч. 1 ст. 164 КУпАП, в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 17000 (сімнадцять тисяч) грн 00 коп.».

Також з чоловіка стягнули судовий збір у розмірі 496 грн 20 коп.

А речові докази (42 пластикових бутлі місткістю по 5 літрів; 23 пластикових бутлі місткістю по 6 літрів; 35 пластикових пляшок місткістю по 1 літра; 20 штук скляних пляшок горілки «Олександрія» місткістю по 0,5 літрів; 40 штук скляних пляшок горілки «Хортиця» місткістю по 0,5 літрів; 75 штук скляних пляшок коняку Amber місткістю по 0,5 літрів) суд постановив знищити.

Як повідомляв Житомир.info, 29 серпня 2023 року у Попільнянській громаді Житомирській області правоохоронці зупинили автомобіль Renault Kangoo та під час огляду виявили, що водій перевозив ймовірно сурогатний алкоголь і чверть сотні блоків сигарет без акцизних марок. Поліцейські все вилучили та направили на експертне дослідження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: алкоголь спиртне акциз гараж Звягель постанова суд  
Матеріали по темі