Події

За добу в громаді Житомирської області двоє керманичів пропонували хабар поліцейським за нетверезе водіння

23 February 2023, 17:35

У Брусилівській громаді двоє нетверезих керманичів намагалися відкупитись від поліцейських. За вказаними фактами розпочаті кримінальні провадження.

Про це 23 лютого повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Житомирського районного управління поліції.

«Уранці 22 лютого поліцейські отримали повідомлення про ймовірне порушення Правил дорожнього руху керманичем автомобіля «Volkswagen». Автівку правоохоронці зупинили на одній з вулиць селища Брусилова. Під час спілкування з водієм, 52-річним місцевим жителем, поліцейські сектору реагування запідозрили його нетверезий стан. Від запропонованого освідування чоловік відмовився, однак для уникнення адміністративної відповідальності запропонував поліцейським відкупне. Гроші він поклав у бардачок службової автівки, хоча правоохоронці неодноразово попереджали його про протиправність таких дій», - йдеться в повідомленні.

Також у поліції додають, що того ж вечора у селі Хомутці Брусилівської громади поліцейські за порушення Правил дорожнього руху (непристебнутий паском безпеки) зупинили автомобіль ВАЗ 21069. Під час спілкування виявилось, що керманич нетверезий. Сумніви правоохоронців підтвердив і алкотестер, зафіксувавши у крові чоловіка 1,28 проміле алкоголю. Для «вирішення питання» про непритягнення його до адміністративної відповідальності, чоловік поклав до салону службової автівки хабар.

В обох цих випадках факти пропозиції та надання неправомірної вигоди поліцейським були належним чином задокументовані працівниками слідчо-оперативної групи відділу №2 (м. Коростишів) Житомирського РУП.

Згідно санкції ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України подібні протиправні дії тягнуть за собою покарання від штрафних санкцій до позбавлення волі строком до 4 років.

Нагадаємо, 20 лютого двоє жителів Житомирського району пропонували хабар поліцейським за кермування напідпитку у гривнях, злотих та доларах.

Як повідомляв Житомир.info, 19 січня 2023 року у Житомирській області правоохоронці зупинили ВАЗ за порушення ПДР, виявилося, що 42-річний водій був нетверезий, а при оформленні матеріалів чоловік намагався дати поліцейським хабар – 2 тисячі гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар поліцейський водій нетверезий водій сп’яніння п’яний водій 
Матеріали по темі