Фоторепортаж

«Кобзар», фото з усмішками і півник – у житомирському музеї показали виставку до роковин повномасштабної війни. Фоторепортаж

24 February 2023, 11:30

У коридорах Житомирського обласного краєзнавчого музею розмістили виставку «Рік опору», присвячену роковинам повномасштабної війни. Цю виставку створили жителі Житомирщини: захисники, волонтери, журналісти, краєзнавці та багато інших.

Зі стін коридора разом «усміхаються» наші захисники та працівники комунальних підприємств Житомира, ті, хто захищають наші життя і ті, хто береже наш тил.

«Виставка створена житомирянами і складається з двох частин. Тут є фотоматеріали, надані пресслужбами десантно-штурмових військ, військового інституту та Житомир.info. Окрім фото, на виставці представлені форма та особисті речі наших захисників. Також тут можна побачити зразки і залишки зброї, якими руйнують українські міста. Ці зразки були передані підрозділами ДСНС, ТРо, прикордонниками, волонтерами тощо. Це і снаряди від "Урагану", осколки снарядів, які руйнували інфраструктуру Житомира. Ще тут є марки, які ми отримали в подарунок від благодійників, листи та багато цікавих екземплярів», – розповідає директор обласного краєзнавчого музею Роман Насонов.

Кожен експонат на виставці має свою історію. «Кобзар» був знайдений військовослужбовцем Романом Журавським в одному зі зруйнованих будинків на Донеччині. Захисник мріє знайти господарів «Кобзаря» та повернути їм книгу.

«Ми назвали її "Рік опору", бо насамперед ми протистоїмо не лише ворогу, але й своїм страхам. Тому на фотоматеріали ми підбирали усміхнених людей, бо з посмішкою ми йдемо вперед та долаємо труднощі, ми прагнемо до Перемоги і ми її обов'язково здобудемо», – говорить Роман Насонов.

Відеосюжет «Сильні люди вільного міста Житомира. Рік війни» дивіться тут

Про роботу музейників Житомира під час війни та «евакуацію» експонатів під звуки сирен і обстрілів дивіться у відеосюжеті за 21 лютого 2023 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: музей краєзнавчий музей експонат виставка рік війни  
Матеріали по темі