Місто

У Житомирі погасили благодійну марку «ПТН ПНХ!», частина коштів від продажу піде на відбудову зруйнованих закладів освіти

24 February 2023, 14:41

У Житомирі погасили поштову марку «ПТН ПНХ!», випущену до роковин повномасштабного вторгнення росії в Україну. На ній зображений малюнок англійського художника, який той, під час таємного візиту до України, наніс на стіні зруйнованого будинку в Бородянці.

«Витвір Бенксі, відомого вуличного художника, який намалював образ хлопчика, який бореться з великим дзюдоїстом і перемагає його, на будинку у Бородянці. Ми взяли малюнок за основу, з дотриманням усіх прав інтелектуальних», - розповідає директор Житомирської філії АТ «Укрпошта» Дмитро Шулевський.

Окрім символізму зображення, зізнається Дмитро Шулевський, понад усе хочеться, щоб воно було ще й пророчим.

«Ми за символізм і як показала практика, коли ми послали корабель - він потонув. То досить великі перспективи, що дехто в цьому світі згине»

Загальний тираж символічної поштової марки складає півтора мільйона примірників, 2 % з яких реалізовуватимуть у поштових відділеннях Житомирської області. Оскільки марка «ПТН ПНХ» благодійна, частину виручених коштів поштарі хочуть спрямувати на відбудову навчальних закладів, розбомблених російськими загарбниками.

«З 180 грн, які коштує блок, 42 грн піде на благодійність, очікуємо назбирати близько 10 млн грн, які будуть направлені на відновлення навчальних закладів, пошкоджених агресором», - коментує Дмитро Шулевський.

Саме про відновлення, а не про руйнування варто сьогодні говорити, - зауважує керівник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Потрібно відновлювати, у нас є люди, які залишились без житла. У нас і уряд, і ми на місцевому рівні робимо все можливе, щоб наші люди отримували комфортні умови і ми зобов'язані відбудовувати житло», - говорить начальник ОВА.

Відбудовувати, незважаючи ані на ворога, ані на сусіда «поплічника», зі стійкою вірою в перемогу, - наостанок додає Віталій Бунечко.

«Ми контролюємо повністю кордон. Приємно констатувати, що загроза наземного нападу зі сторони білорусі мінімальна і це завдяки нашим військовим, безумовно нашим спільним діям і нашій синергії, тим заходам, які робляться на кордоні. Ми продовжуємо нарощувати глибоку лінію захисту Житомирщини і держави, бо ми є форпостом кордону з нашими північними «сусідами». Тому, ми стоїмо, встоїмо і я точно знаю, що ми переможемо!»

Як повідомляв Житомир.info, 12 квітня 2022 року у Житомирі презентували марку та конверт «Русскій воєнний корабль, іді…».

23 травня у Житомирі відбулась презентація нової поштової марки «Русскій воєнний корабль … ВСЬО!».

28 червня 2022 року, в Житомирі презентували третю поштову марку воєнного часу «Українська мрія».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поштова марка марка Укрпошта Шулевський Бунечко 
Матеріали по темі