Місто

На початку березня у Житомирі планують відновити рух трамвая

25 February 2023, 14:11

З прийдешнього тижня, орієнтовно у перші числа березня, у Житомирі планують відновити трамвайний маршрут.

Про це 25 лютого повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

У міськраді нагадують, що 27 лютого Укренерго зводитиме дані по всій Україні щодо пропускних потужностей мереж. Після цього кожен регіон та обласні центри отримають чіткі ліміти по споживанню електричної енергії.

«За попередніми прогнозами Житомир матиме можливість відновити рух трамвая. Тож наразі ведуться підготовчі роботи, аби на початку тижня, орієнтовно, вівторок-середа, поновити маршрут», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 7 лютого 2023 року в Житомирі запустили новий автобусний маршрут №2, який має дублювати рух трамвая: таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні 6 лютого. Після засідання виконкому мер Сергій Сухомлин зауважив, що місту не вистачає близько 40% електроенергії, тому постійно виключають котельні та об’єкти водоканалу, щоб вписатися в ліміти, а долю трамвая будуть вирішувати «після нашої перемоги». 20 лютого Житомирська міська рада інформувала, 27 лютого Житомир отримає ліміти електроенергії, тоді й стане зрозуміло, чи вдасться вивести на маршрут трамвай.

Що думають водії та пасажири про новий автобусний маршрут, який майже повністю дублює трамвай, дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі з 16 листопада 2022 року не курсують трамваї, 24 січня 2023 року в ТТУ інформували, що досі бракує потужностей електроенергії, і якщо на маршрут вийдуть трамваї, то у містян можуть бути перебої з електрикою. 21 грудня під час засідання виконкому повідомили, що отримані від Естонії автобуси будуть пробувати запускати за маршрутом трамвая. Подаровані Естонією автобуси приїхали до Житомира 3 січня 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: трамвай ТТУ електроенергія ліміт  
Матеріали по темі