Події

У Бердичівському районі патрульні зупинили ЗІЛ із дубовими колодами, на які не було документів: авто та деревину вилучили

27 February 2023, 14:59

У Бердичівському районі поблизу села Гардишівка патрульні затримали вантажівку з необлікованим лісом.

Про це 27 лютого повідомляє пресслужба ГУНП із посиланням на інформацію Бердичівського районного відділу поліції.

«Про ймовірні незаконні оборудки з лісопродукцією чергового Бердичівського райвідділу повідомили поліцейські офіцери громади, які поблизу с. Гардишівки помітили вантажний автомобіль з деревиною. Для перевірки інформації на місце події виїхав екіпаж сектору реагування патрульної поліції. Інспектори зупинили ЗІЛ-130 під керуванням 37-річного жителя Райгородоцької громади. У вантажівці чоловік перевозив понад 4 кубометри дубових колод. Однак супровідних документів, які б указували на легальність походження деревини, він поліцейським не надав. За таких обставин транспортний засіб з лісоматеріалом вилучено», - йдеться в повідомленні.

Дії чоловіка попередньо кваліфіковано за ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) ККУ. Нині по даному факту триває перевірка.

Законодавством подібні дії караються від штрафу до обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, 23 лютого поблизу однієї з пилорам Барашівської громади помітили чоловіків, які вивантажували колоди осики із ЗІЛа. Жодних дозвільних документів на ліс вони не мали, на місці працювала слідчо-оперативна група.

17 лютого у поліції розповідали, що з початку року, всього за півтора місяця, на Житомирщині вже відкрили 26 проваджень щодо незаконних порубок і перевезення деревини, але вилучене зазвичай повертають.

Як повідомляв Житомир.info, 16 лютого 2023 року в Олевській громаді Житомирській області затримали вантажівку з колодами: водій показав документи, але поліцейські в них засумнівалися.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: деревина дерево лісопродукція патрульні патрульний патрульна поліція 
Матеріали по темі