Місто

Цього року в Житомирі планують витратити 4 млн грн на оновлення дорожньої розмітки

27 February 2023, 17:52

За кілька днів настане весна, тому комунальники вже готуються до сезону дорожніх робіт. Зокрема, КП «Управління автомобільних шляхів» оголосило тендер на закупівлю фарби на 300 тис. грн.

Скільки в цілому планують витратити з міського бюджету у 2023 році на нанесення дорожньої розмітки – 27 лютого 2023 року розповідає заступник міського голови.

«На роботи щодо нанесення розмітки у цьому році виділено 4 млн грн, ця сума майже така ж, як і минулого року. Сюди входить закупівля фарби КП «Управління автомобільних шляхів» та послуги підрядних організацій. Силами комунального підприємства наносяться пішохідні переходи, малі форми, «обережно діти». Що стосується ліній роздільних, пластику – це підрядна організація, тому що там трохи інше обладнання. Тому ця сума буде розділена», - пояснює Олександр Шевчук.

Роботи з відновлення розмітки планують почати в травні, якщо дозволить погода.

«Фарба наноситься при середньодобовій температурі не менше 10 градусів, тому це початок, середина травня», - сказав Олександр Шевчук.

Першочергово наносити дорожню розмітку будуть на вулицях, де був проведений ремонт, крім того, на таких ділянках хочуть використовувати замість звичайної фарби пластикову.

«Це вулиця Театральна, ми без розмітки залишилися на двох кварталах вулиці Покровська, не встигли там, бо вже заходили в осінь і почалися мінусові температури. Тобто на тих вулицях, де були відремонтовані минулого року і не встигли нанести розмітку, будуть першочергово. Також пішохідні переходи, бо після закінчення освітнього процесу завжди наносимо шлях до школи, пішохідний перехід, знак діти», - розповідає заступник міського голови.

Остаточний перелік вулиць, на яких будуть наносити розмітку ще не сформовано, але у міській раді називають кілька вулиць, де точно це потрібно.

«Це в будь-якому випадку Покровська, Домбровського, Київська стерлася середня смуга та пішохідні переходи, вулиця Велика Бердичівська, вулиця Фещенка-Чопівського. Тобто всі основні вулиці Житомира», - говорить Олександр Шевчук.

А ось на майдані Соборному оновлювати розмітку не планують.

«Там пластик нанесений. Вона трохи підтерлася, але на майдані Соборному пластикова розмітка, там не потрібно. Така ж розмітка вже понад 2 роки на вулиці Чуднівській. Пластик довговічніший, його вистачає на декілька років, тому що термін експлуатації звичайної фарби до восьми місяців», - зауважив Олександр Шевчук.

Визначитися із підрядником, який буде проводити роботи із нанесення дорожньої розмітки, планують наприкінці березня.

Нагадаємо, у вересні 2022 року КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради уклало угоду з ТОВ «Кіровограддорсервіс» на послуги з нанесення дорожньої розмітки у Житомирі за 1 млн 146 тис. 999 грн.

Як повідомляв Житомир.info, з 27 червня 2022 року на вулиці Театральній у Житомирі почала діяти оновлена розмітка зі смугами для громадського транспорту й велосипедистів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розмітка дорога Шевчук УАШ тендер  
Матеріали по темі