Фоторепортаж

У Житомирі завдяки відремонтованому укриттю навчатися офлайн зможе ще 200 дітей. Фоторепортаж

28 February 2023, 15:36

У Житомирі 28 лютого журналістам показали відремонтоване тимчасове укриття, яке дасть змогу навчатися офлайн ще 200 дітям одного з житомирських ліцеїв.

Площа укриття становить 200 квадратних метрів. Воно розташоване у дошкільному закладі поруч з ліцеєм і є вже третім укриттям для учнів тут.

«Важливо, щоб діти навчалися офлайн і мали для цього безпечні умови. Завдяки цьому укриттю навчатися офлайн може 90% відсотків наших дітей, це близько 500 дітей. Тут ми створили всі умови, щоб максимально забезпечити продовження навчального процесу навіть в укритті», - говорить директорка ліцею Марія Сервачук

Ремонт укриття робився спільними коштами держави та меценатів і вартував близько 1 млн 300 тис. грн. Фінансова підтримка швейцарської компанії «VIRTUOZZO» склала близько 670 тис. грн.

За два місяці 15 працівників підрядної будівельної компанії «Центр утеплення» поглибили укриття, зробили там гідроізоляцію стін, обробили приміщення від грибка та шкідників та залили підлогу, замінили всі мережі, інтегрували нову систему опалення, облаштували вентиляцію, аварійне освітлення та безперебійний доступ до інтернету для зв’язку дітей з батьками. Використовували у роботі екологічні та гіпоалергенні матеріали.

Дизайн укриття зробили у спортивному стилі, на стінах розміщені логотипи футбольних клубів України і світу.

Нагадаємо, 20 лютого у департаменті освіти розповідали, що в Житомирі готуються до нового навчального року і наголошували, що першочергово треба забезпечити укриттями шість ліцеїв, які їх не мають. А днями раніше, 6 лютого, комісія обстежила цокольний поверх ліцею №10, де хочуть облаштувати укриття, яке не могли зробити минулого року.

Як готували укриття у двох житомирських школах, 17 серпня 2022 року, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття безпека школи школа ліцей 
Матеріали по темі