Місто

В області вдалося нормалізувати електропостачання, Житомир не в найкращій ситуації, але трамвай запустять

28 February 2023, 16:45

У Житомирській області ситуація з електроенергію нормалізувалася, дефіциту потужностей немає, але роботи на пошкоджених енергооб’єктах тривають. Про це журналістам Житомир.info розповіли в «Житомиробленерго».

«Нам вдалося збалансувати систему і зараз ми вийшли на той режим, який може гарантувати певні моменти безперебійне, надійне, якісне постачання електроенергії нашим споживачам. Але те, що було знищено агресором, на жаль, 60 % високовольтних потужностей поки що втрачено. Найбільш вразливий район - це Звягель, Черняхів, трохи Коростишів. Житомир зараз не у найкращій ситуації, скажімо так, бо надійних резервів, щоб гарантувати на 100% немає, але є шляхи вирішення і ми вже працюємо над тим, щоб у випадку екстрених ситуацій могли оперативно перезаживити», - говорить голова правління АТ «Житомиробленерго» Олексій Шекета.

Фахівці прогнозують, що з настанням весни ситуація з електропостачанням покращиться. Крім того, зазначають, світло не вимикають вже близько двох тижнів.

«Протягом двох тижнів є профіцит електричної електроенергії в мережах», - зазначив голова правління АТ «Житомиробленерго».

У Житомирі досі частково працює вуличне освітлення, в «Житомиробленерго» радять увімкнути всі ліхтарі.

«Зараз я б навіть рекомендував. Для безпекової ситуації треба було б освітлювати. У нас є вулиці, які використовують LED - освітлення, а воно не багато бере, не робить сильне навантаження на мережі, але досить ефективне», - каже голова правління АТ «Житомиробленерго» Олексій Шекета.

1 березня у Житомирі планують відновити рух трамвая.

«Плануємо від завтра відновити рух трамвая у місті. Планується випуск 6 трамваїв. Відновлюємо рух трамваїв тому маршрут № 2 призупиняється, чи скасовує свій рух по місту. Частко автобуси будуть залучені на маршрут№ 23, щоб покращити пікові перевезення саме із мікрорайону Паперової фабрики», - розповів в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Житомирської міськради Микола Єрмаков.

У разі зменшення потужностей трамвай знову не курсуватиме.

Нагадаємо, 7 лютого 2023 року в Житомирі запустили новий автобусний маршрут №2, який має дублювати рух трамвая: таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні 6 лютого. Після засідання виконкому мер Сергій Сухомлин зауважив, що місту не вистачає близько 40% електроенергії, тому постійно виключають котельні та об’єкти водоканалу, щоб вписатися в ліміти, а долю трамвая будуть вирішувати «після нашої перемоги». 20 лютого Житомирська міська рада інформувала, 27 лютого Житомир отримає ліміти електроенергії, тоді й стане зрозуміло, чи вдасться вивести на маршрут трамвай.

Що думають водії та пасажири про новий автобусний маршрут, який майже повністю дублює трамвай, дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі з 16 листопада 2022 року не курсують трамваї, 24 січня 2023 року в ТТУ інформували, що досі бракує потужностей електроенергії, і якщо на маршрут вийдуть трамваї, то у містян можуть бути перебої з електрикою. 21 грудня під час засідання виконкому повідомили, що отримані від Естонії автобуси будуть пробувати запускати за маршрутом трамвая. Подаровані Естонією автобуси приїхали до Житомира 3 січня 2023 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: трамвай Житомиробленерго електроенергія електропостачання Шекета 
Матеріали по темі