Економіка

Компанію Metro Cash & Carry НАЗК теж внесло до переліку міжнародних спонсорів війни

28 February 2023, 17:56

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло компанію Metro Cash & Carry до переліку міжнародних спонсорів війни, таке рішення прийнято через позицію керівництва компанії продовжувати діяльність в росії.

Про це 28 лютого 2023 року повідомляє пресслужба НАЗК.

«Крім бізнесу в сфері ритейлу, інтереси керівництва компанії тісно пов’язані зі стратегічними галузями російської економіки: нафтогазовою та банківською сферами. А це напряму впливає на підтримку російської військової машини. Так, за результатами журналістських розслідувань, стало відомо, що ключовий акціонер Metro Cash & Carry Даніель Кретинські контролює EP Infrastructure (EPIF), що володіє 49% компанії Eustream. Ця компанія управляє газотранспортною системою, що транспортує російський газ до Центральної та Східної Європи. Поки увесь цивілізований світ відмовляється від енергоресурсів держави-терориста, керівництво Metro Cash & Carry демонструє, що співпраця з рф не лише не буде припинена, а надалі лише посилюватиметься. Про це свідчить і визнання Metro Cash & Carry прийнятною сплату картками «Мір» (проект «Сбербанку») та реалізація нових проектів у росії, таких як мережа продуктових магазинів «біля дому» – «Фасоль», - йдеться у повідомленні.

Дослідники діяльності Metro Cash & Carry в рф також звертають увагу на участь компанії в «ідеологічних» російських ініціативах. Зокрема, наприкінці минулого року в інтернеті поширювалась інформація про те, що німецька мережа METRO в росії торгує «кувалдами Вагнера». Це той самий «атрибут» найманців з терористичної «ЧВК Вагнер», що набув умовної популярності в рф після публікацій жорстоких відео про начебто страту бійців ЧВК, які повернулися з українського полону.

«Вочевидь, у такий спосіб менеджмент торговельної мережі демонструє максимальну лояльність до режиму країни-агресора. До того ж цей «сувенір» використовувався російською пропагандою як символ знущання з цивілізованого світу в особі Європарламенту, на адресу якого було відправлено інструмент після ухвалення резолюції про визнання рф державою-спонсором тероризму», - наголошують в НАЗК.

Нагадаємо, 23 лютого Національне агентство з питань запобігання корупції інформувало про внесення французької корпорації Auchan Holding у перелік міжнародних спонсорів війни.

Як повідомляв Житомир.info, торговельний центр «Метро» компанія «Metro Cash», яка є торговим підрозділом Metro Group (Німеччина), відкрили у Житомирі в грудні 2011 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НАЗК Метро війна торговий центр гіпермаркет 
Матеріали по темі