Влада

У Житомирі мер пропонує звірити списки давніх боржників за воду і тепло та міркує про передачу їхніх квартир для захисників

1 March 2023, 10:22

У Житомирі є споживачі, які майже десятиліття не платять за послуги центрального тепло- та водопостачання. Житомирський міський голова Сергій Сухомлин вважає доцільним переглянути списки найбільш затятих боржників й розглянути можливість передачі їхніх осель для проживання захисників.

Таку думку мер висловив 1 березня під час засідання виконавчого комітету міської ради.

«Сергію Миколайовичу (Кондратюк, заступник міського голови, – ред.), у нас є якийсь реєстр боржників по теплокомуненерго, які вже там по 8-10 років не платять? І там суми великі, так? У нас є такі ж списки по водоканалу. Я що маю на увазі: от сьогодні ми розглядали питання щодо службових квартир для ВПО, захисників тощо. У мене є така підозра, що по частині цих квартир чи людей нема просто і нема кому платити, чи, може, вони десь по 8-10 років за кордоном знаходяться, тому не платять. Потрібно тут відпрацювати зі службами, звірити, бо там, де 8-10 років – великі борги. Теплокомуненерго – звірити, водоканал – звірити, і подивитися, хто там прописаний і статус цих квартир. Може, давно вже там нікого немає. І ці квартири ми можемо надати тим же нашим захисникам», – запропонував Сергій Сухомлин.

Зазначимо, що 28 лютого пресслужба КП «Житомирводоканал» розповідала, що близько 5% споживачів, а саме 3424 абоненти, минулоріч не сплатили жодної гривні за отримані послуги.

«Натомість вони продовжують користуватися водою за рахунок громади, за рахунок тих містян, які попри всі труднощі знаходять можливість сплатити за комунальні послуги, адже розуміють, що наявність таких звичних благ у наших оселях — це відповідальність кожного», – зауважують у водоканалі.

Нагадаємо, напередодні, 27 лютого у КП «Житомирводоканалі» повідомляли, що споживачі заборгували підприємству понад 73 млн грн. Там також зауважили, що «обставини змушують діяти більш рішуче по відношенню до боржників», тож комунальне підприємство готуватиме заяви до суду.

А 15 лютого пресслужба КП «Житомиртеплокомуненерго» інформувала, що заборгованість житомирян за тепло складає близько 200 млн грн. На підприємстві зазначали, що обставини змушують більш активно взятися за стягнення заборгованості за тепло.

Як повідомляв Житомир.info, 14 листопада 2022 року у КП «Житомирводоканал» повідомляли, що рівень оплати житомирян за послуги водоканалу становить 89,9%, загальна сума боргу становила 75 млн грн. У десятці боржників лідерство тримав гуртожиток сімейного типу на вул. Ціолковського, 14.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал тепло теплокомуненерго борг боржник  
Матеріали по темі