Фоторепортаж

Дітей житомирського ліцею навчали, як надавати домедичну допомогу, гасити пожежі та поводитися з мінами. Фоторепортаж

1 March 2023, 16:21

З нагоди Всесвітнього дня безпеки 1 березня у Житомирському ліцеї №4 влаштували День безпеки для школярів.

Під час війни тема безпеки стає ще більш актуальною, адже загрозу життю та здоров’ю людей несуть ще й ворожі обстріли, замінування тощо.

Як правильно діяти під час критичних ситуацій та як вберегти своє життя і здоров’я вчилися діти 1-11 класів.

Для молодших школярів 1-4 класів і дітей, які навчаються онлайн, тут влаштували уроки безпеки, конкурси малюнків, тематичні квести та бесіди. Представники Рятувальної служби на воді працювали з учнями 6 класів, заняття з мінної безпеки проводять для 9 класів, фахівці з Червоного Хреста навчали учнів 10 класів надавати домедичну допомогу, для 11-тих класів тренування проводив вчитель з «Захисту України», для учнів інших класів влаштували різноманітні активності з пожежної безпеки на вулиці: діти могли поспілкуватися з рятувальниками, подивитися виставку пожежних машин, обладнання та на практиці відпрацювати дії з гасіння пожежі

«Діти дуже цікавляться такими питаннями і люблять різні заходи, адже найголовніше сьогодні - це соціалізація, де діти у навчальному закладі можуть перейняти досвід фахівців і обмінятися такими практичними навичками, яки допоможуть їм вберегти своє здоров’я та життя», - говорить директорка ліцею №4 Оксана Журавська.

У Департаменті освіти зазначають, що такі заходи не є поодинокими і періодично проходять у різних навчальних закладах Житомира.

Нагадаємо, фахівці ДСНС проводять навчальні тривоги та уроки з безпеки у школах Житомира, а у восьми житомирських ліцеях з’являться вихователі безпеки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: діти школа дитина школяр учень безпека рятувальник ліцей Журавська 
Матеріали по темі