Суспільство

У Бердичеві збираються добудувати притулок для тварин, роботи над яким розпочали 10 років тому

2 March 2023, 13:07

На сесії Бердичівської міської ради виділили кошти на коригування проєктно-кошторисної документації з будівництва притулку для тварин.

Про це 27 лютого повідомив сайт Бердичівської міської ради з посиланням на інформацію управління житлово-комунального господарства міськради.

«Однією з проблем, яку гостро переживає Бердичів, є безпритульні тварини. На минулій сесії міської ради було виділено кошти на коригування проєктно-кошторисної документації з будівництва притулку. Із метою успішної реалізації проєкту, закінчення будівництва та введення об’єкта в експлуатацію фахівцями вивчається досвід вже існуючих та ефективно діючих подібних закладів у Вінниці, Житомирі, Львові, Чернівцях, Києві та у низці районних центрів України», – йдеться у повідомленні.

Управління житлово-комунального господарства міськради нагадує, що у 2013 році у Бердичеві стартували підготовчі роботи з будівництва притулку для безпритульних тварин. Об’єкт розташувався за адресою: вул. Чуднівська, 156. Через два роки – у 2015-му – було виготовлено проєктно-кошторисну документацію: загальна кошторисна вартість будівництва у поточних цінах станом на лютий 2015-го року склала 2,918 млн. грн.

Зазначається, що протягом 7-ми років – із 2013-го по 2020-й – на будівництво спрямували 2,192 млн. грн. Було виконано такі роботи:

• вертикальне планування території;

• земляні роботи, дорожнє покриття, під’їзна дорога, фундаменти;

• огородження притулку;

• зовнішні мережі водопостачання;

• водовідведення;

• зовнішнє електроосвітлення;

• льох, ізолятор, головний корпус.

У 2020 році провели чергове коригування проєктно-кошторисної документації. Загальна кошторисна вартість будівництва у поточних цінах 2020 року склала 7,703 млн. грн.

«Сьогодні спеціалістами визначається орієнтовна собівартість утримання притулку. Зокрема, мова йде про можливу вартість харчування тварин, утримання приміщень, опалення, розміщення та утримання тварин, робочі місця для персоналу», – кажуть в управлінні житлово-комунального господарства Бердичівської міської ради.

Зауважимо, що, відповідно, до інформації на ресурсі Prozorro, міське комунальне підприємство «Бердичівкомунсервіс» періодично проводить закупівлі послуг з відлову безпритульних тварин, а також послуг з інженерного проєктування, будівництва будівель.

Скриншот з ресурсу Prozorro

Як повідомляв Житомир.info, 29 листопада 2017 року міське комунальне підприємство «Бердичівкомунсервіс» уклало договір з ПП «Будівельник» на будівництво у райцентрі притулку для тварин вартістю 4 млн 362 тис. 519 грн. Тендер вдалося провести лише з п’ятого разу, приватне підприємство «Будівельник» було учасником всіх торгів, причому на початку листопада 2016 року воно було готове виконати ці роботи за 2 млн 998 тис. грн.

ПП «Будівельник» зареєстроване в Чуднові у 2002 році, засновник та керівник – Шевчук Петро Іванович.

1 жовтня 2019 року пресслужба прокуратури Житомирської області повідомляла, що директора ПП «Будівельник», яке за 4 млн грн будувало в Бердичеві притулок для тварин, обвинувачують у розтраті бюджетних коштів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бердичів притулок для тварин безпритульна тварина  
Матеріали по темі